dostal jsem na dožití tuhle tiskárnu, u které se něco vevnitř rozsypalo a nebere papír, jen je slyšet svištění nějakého prokluzujícího převodu. Problém je v tom, že nevím jak ji rozebrat. Po uvolnění čtyřech šroubů vzadu (jiné na tiskárně nejsou) se jen viklají boční kryty, oddělat od zbytku nejdou ani při použití násilí a provedení nasvědčuje tomu, že to snad ani nijak nejde. Žádné zámky jsem nenašel. Po porýpání se v mechanice zvnějšku se to začalo tvářit, jako by v tom byl najetý papír (předtím hlásilo paper jam) a normálně to funguje, akorát že to netiskne
Tiskárna Canon Pixma MP110
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Tiskárna Canon Pixma MP110
dostal jsem na dožití tuhle tiskárnu, u které se něco vevnitř rozsypalo a nebere papír, jen je slyšet svištění nějakého prokluzujícího převodu. Problém je v tom, že nevím jak ji rozebrat. Po uvolnění čtyřech šroubů vzadu (jiné na tiskárně nejsou) se jen viklají boční kryty, oddělat od zbytku nejdou ani při použití násilí a provedení nasvědčuje tomu, že to snad ani nijak nejde. Žádné zámky jsem nenašel. Po porýpání se v mechanice zvnějšku se to začalo tvářit, jako by v tom byl najetý papír (předtím hlásilo paper jam) a normálně to funguje, akorát že to netiskne
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Je tam taková volnoběžka - dvě ozubená kolečka secvaknutá vedle sebe, a mezi nimi je ocelová pružina. Při namáhání jedním směrem se její závity stáhnou a přenáší to kroutící sílu, opačným směrem se kolca volně otáčí. No a ono se to celé rozsypalo, ale stačilo to secvaknout. Teď se to snažím celé seskládat zpátky
Jinak - člověk, který to dělá poprvé a je šikovný asi jak já, tedy nepříliš, by měl počítat asi se třemi hodinami zabitého času. Já jsem totiž rovnou vyčistil i zásobník odpadního inkoustu (papírmašová kostka, nasáklá těžko uvěřitelným množstvím inkoustu - po promytí vodou se mi z toho podařilo vytěžit plný lavór kapaliny černé tak, že se s tím pomalu dalo psát). Je to sestaveno dosti nesmyslně a ten nejporuchovější mechanismus spolu s tím zásobníkem (který je potřeba občas vyměnit) je až úplně naspodu. Navíc se člověk děsně za
Lukas-Peca píše:Tak se mi to povedlo rozkuchat...
Toto je na nových MF od Kanónu to najkrajšie
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Mozno len vystrel na slepo, ale skusal si ju pripojit k obom typom USB? Mam doma 🤐 zariadenie - USB->serial pre SIEMENS C60 a to ma problemy s USB 2.0 (po pripojeni pise to iste co ten tvoj Kanón). S jednotkovym USB ale funguje bezchybne. Dalsia moznost je ze koliduje s niecim co mas zapojene na tom istom USB rozbocovaci.Lukas-Peca píše:Po seskládání tiskárna zázračně funguje...
-
Stanleyk