Ze,by konecne neco anti China????
Moderátor: Moderátoři
Ze,by konecne neco anti China????
A kutilmile - nelituju tě
BOBOBO píše:Ale poškozený každopádně vysoudil odškodnění od Škody .
A Škodovka se potom odpovídajícím způsobem hojila na dodavateli, ten na subdodavateli a ten zase na sub-sub....
Autičko je to pěkné, i když mám pocit že takovou sumu do něj investuje nejlíp někdo jako politik nebo lobbista spíš než automobilní nadšenec.
Je to krásná připomínka lepších časů.
Ten plastový dílek tvaru destičky o rozměrech cca 4x4x2mm sloužící jako pojistka v zámku řízení je zase připomínka naší čínské doby.
Crifodo píše:...Ten plastový dílek tvaru destičky o rozměrech cca 4x4x2mm sloužící jako pojistka v zámku řízení je zase připomínka naší čínské doby.
To nebyla pojistka ve významu jištění - to byl takový pohyblivý ozub, vylisovaný ze speciálního vysokopevnostního plastu (obdoba ZYTELu, taky to bylo od DuPonta), jenže ten plast měl v závislosti na šarži velmi nestálé smrštění po vylisování vlivem chladnutí - a stačilo o maličko "ujet" s technologií sušení hmoty, tavení a lisování a už utíkaly rozměry a hmota se propadala. My jsme na to měli speciální CNC přípravnou mašinu, která hlídala na vstupu hmotu co do teploty a vlhkosti. Ten zoubek nepraskal - on se "zašprajcoval" - a po určitém obroušení pohybem řízení to zablokovalo zámek řízení za jízdy. Kdo za to vzal silou, tak to urval - ale (prý) z toho byl nejméně jeden smrťák při rychlosti kolem 200km/h.
Ve vlastním zámku ten dílek hlídal, jestli je nebo není vložený klíč - ono známé zamknutí volantu u Š100, které taky způsobilo několik nehod - šetřílci vypínali motor při jízdě z kopce - a zamkli si volant. U Š105/120 už se k zamknutí musel klíček ze zámku vytáhnout...
Mně se to auto líbí, ty "divný tvary" se takhle prostě dělaly. Připomíná mi to skvělý film Tajný závod
Z hlediska svezení to je stejně buď a nebo, nemá to rám a kdyby něco, je všechno špatně.