Konektor na beterii notebooku + -

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
cputakt
Kontaktovat uživatele:

Konektor na beterii notebooku + -

#1 Příspěvek od cputakt »

Zdravím,stala se mi taková věc abych ušetřil baterku tak jsem ji vtáhnul z NB a nechal jsem ji v chladničce.před tím baterky vydržela i dvě a půl hodiny ale baterku jsem tři roky nepoužil a ani nenabil a baterka se samovolně vybila natolik že ji NB nechce nabíjet.Zkoušel jsem měřit na batrce napětí aspoň nějaké minimální abych zjistil kde je + a - ale vůbec nic jsem nenaměřil.Potřeboval bych zjistit kde na tom konektoru je + a- abych ji zkusil oživit na externí nabíječce.Baterie je z NB acer TM 620 tady je fotka myslím že většina NB acer TM bude mít ten konektor stejný tak mi to zkuste někdo zjistit kde je + a - děkuji.
Přílohy
P1010064.JPG
Baterka
(154.94 KiB) Staženo 83 x
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Nechcem byt pesimista ale po troch rokoch bez jedineho nabitia bude este pri zivote??ak aj ano tak jej kapacita asi nebude taka ako pred tym...a myslim ze je prospesnejsie skladovat niekde kde je normalna izbova teplota...
oscilos

#3 Příspěvek od oscilos »

Ta byterka je normálně vhajzlu! Nechápu nad čim se tazatel podivuje...
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Nejsem si jistý zda i v tomto případě, ale to že pna ni připojíš napětí nic neznamená. Uvnitř je elektronika a převážná čast akumulátorů se s tebou nebude bavit dokud nepošleš data. Proto tolik pinů. A další věc je, že ve většině případů kdy dojde k totálnímu vybití (ne v nb ale jako v tomto případě) nedostaneš už tam nikdy nic. Prostě elektronika neměla minimální napětí k přežití a teď už jí neoživíš
Internet - metla lidstva
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od cputakt »

Články se dají oživit i když jsou totálně vybité třeba střílením na jednotlivé články kondenzátorem ale tohle tady nebudu řešit.Položil jsem otázku tak mi nepiště věci které znám a vím, prostě se mi nechce tu baterku rozlámat abych se dostal na články a elektroniku tak potřebuji jen zjistit kde je + a GND.Prosím jen o konkrétní odpověď a na oplátku vám potom napíši jestli jsem baterii oživil nebo né.
Honza_dy

#6 Příspěvek od Honza_dy »

Zkus se obrátit sem [url=http://www.fulgurbattman.cz/?page=detail&detail=18013&cs1id=171[/url]sem,[/url] baterii ti zrepasují.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od cputakt »

Četl jsi někde že bych psal že scháním někoho kdo by mi zrepasoval baterii?? To tady je jak u tupounů
Honza_dy

#8 Příspěvek od Honza_dy »

No no, nemusíš se hned stavět na zadní. Nic špatného jsem ti nenapsal, až zjistíš že je ta baterka definitivne v ... tak se ti to možná bude hodit.
Maskot

#9 Příspěvek od Maskot »

Tupoun je spis ten kdo zavre na 3 roky baterku do lednice bez nabijeni a kontroly.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od cputakt »

Já tu batrku nepotřeboval 4 roky ale teď jsem koupil nový NB tak se snažím jestli se ta baterka ještě rozjede nebo mám celý notes vyhodit.Celo dobu jsem ten starý NB používal jako klasické PC nikam jsem s nim nechodil tak jsem na tu baterku zapomněl.
rezis

#11 Příspěvek od rezis »

Napišu to tedy jednoduše. Baterie nemá + a - . To sepne elekronika až po přivedeni dat. Ale to samozdřejmě víš. prostě se ke člankům nedostane ani volt i když dáš na svorky 50V. Jinak jsou to ty krajní
Internet - metla lidstva
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od cputakt »

Už jsem to zjistil že to jsou ty krajní pomalu ji zkouším nabíjet.Pár baterii jsem měl rozebraných tak vím že na baterce je jeden + který vede přímo na články bez elektroniky takže by to snad mohlo jít rozchodit pokud né tak baterii vyhodím a hotovo.
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

Jenže pokud se nemýlím, ta baterka má krom jiného i EEPROM nebo podobnou modifikaci paměti - a do té si "píše" provozní hodnoty a kalibrační tabulku kapacity. Když ji necháš totálně kleknout, budeš muset tu paměť znovu nahrát, aby vůbec elektronika baterky povolila provoz. Nevím nevím, jestli se Ti povede takový DUMP někde sehnat...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
fero7

#14 Příspěvek od fero7 »

Bez rozoberania to zrejme nepojde.
Asi nebudes mat inu moznost. Iba ak hodit do kosa, samozrejme urceneho pre baterie. Pri repase by ju aj tak otvorili.
Ak nemas co stratit, tak nechapem ten odpor proti rozoberaniu.
Po otvoreni .......... (ved Ty uz vies velmi dobre co mas robit, a nemyslim tym hned stielanie.)
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od cputakt »

Už jsem ji otevřel šlo to pěkně né jak některé které jsou fakt festovně slepené.Jenže opravdu je celá baterie na vyhazov měřil jsem článek po článku a jsou úplně mrtvé mají nekonečný odpor jako přerušené takže to nemá cenu.NB dostane dcerka do pokoje baterii nepotřebuje.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“