Mimo mísu - vytápění garáže

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
no_-_name

Mimo mísu - vytápění garáže

#1 Příspěvek od no_-_name »

Zdravím, pohrávám si s myšlenkou udělat si na zimu do garáže nějaké topení... Takže základní informace

Garáž je cca 5x5 metrů s betonovou podlahou, řekněme 4m vysoká. Ve výšce asi 230cm jsou trámy, na nichž leží prkenná podlaha a tvoří tak jakési malé "podkroví". Střecha garáže je rovná, tuším že betonová, stěny cihlové.

Elektrické vytápění nepřipadá v úvahu. A něco mi říká, že jen tak prorazit komín zdí ven a dát si tam petry taky není úplně legální... Rád bych pochopitelně šel cestou nejnižší ceny, líbí se mi plynová kamna pohoda, ale jsou finančně náročnější...

Nějaké tipy?
~Nestavte se mi na odpor! - Georg Simon Ohm ~
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zdenoeddie »

Ja by som vedel, len co na to zivotne prostredie 8-)
no_-_name

#3 Příspěvek od no_-_name »

Povídej, někde jsem četl o jakýchsi kamnech na olej...
Když nad tím uvažuju, asi by nemělo cenu řešit legalizaci nějakého komína, když bych tam hodlal spalovat vyjetej olej :D
~Nestavte se mi na odpor! - Georg Simon Ohm ~
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od zdenoeddie »

no_-_name píše:Povídej, někde jsem četl o jakýchsi kamnech na olej...
Když nad tím uvažuju, asi by nemělo cenu řešit legalizaci nějakého komína, když bych tam hodlal spalovat vyjetej olej :D

co k tomu dodat. :lol: asi mi citas myslienky :P
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

Ahoj
A v tý garáži bude stát přes zimu auto?
Jestli chceš topit kvůli autu tak to bych nedělal.Já měl VW Golf II jednu zimu ve vytápěné garáži a to auto napůl shnilo.Sůl a teplo nejdou dohromady s plechem.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Crifodo

#6 Příspěvek od Crifodo »

Vyměnit garáž za stejnou na Kypru.
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

To souhlasí. Nejpomalejší korozi jsem zaznamenal při garážování v prodyšné dřevěné garáži. Co nestihlo vyschnout, než auto vychladlo, to zmrzlo a neškodilo.
jave

#8 Příspěvek od jave »

Kamarad automechanik ma 13 kW kamna na olej, ale bohuzel kupuje ten nejlevnejsi a novy. Nechci kecat, ale asi 16 Kc za litr. Kamna totiz ty vyjete neberou, nebo lepe receno berou, ale kazdou chvilku se zanesou trysky. Ma dilnu na cca 3 nakladaky. 2 zdvize a tech 13 kW vyhovuje, akorat prodejce nasliboval, ze """sezerou"" jakykoliv olej a chyba lavky.
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

Tady to řešili ve velkém čím topí
čím topit
Jinak jak má vypdat kotlík na olej je tady. Autorovi se omlouvám :)
Přílohy
kotlk_291.pdf
(53.08 KiB) Staženo 203 x
Internet - metla lidstva
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od zdenoeddie »

Pre topenie s hociakym olejom, uplne staci komunisticky naftak (pec na naftu), len je treba vyhadzat niektore veci, kvoli viskozite oleja

EDIT: ale ten uz nepouzivam, momentalne pozuivam tuningovanu nadrz z bojleru, tam se stopi co pride. Teplotny rekord v dielni 52C vonku -22C, rozdiel si dopocitajte :lol:
jandu

#11 Příspěvek od jandu »

To si robíš srandu, tak teplo v garáži, alebo si tam robil saunu?
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od zdenoeddie »

jandu píše:To si robíš srandu, tak teplo v garáži, alebo si tam robil saunu?

nerobim :lol: jedna sa o toto akurat je to uz pekne upratane http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums ... a1_108.jpg

rozmer dielne asi 3x4m. A ani kusok dreva som tuto zimu nespalil, len sami papier, piliny a bordel
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

Takový tepelný zdroj není ani tak o palivu, jako o jeho rovnoměrném spálení v dostatku vzduchu - což je o roštu nebo o rozptylovači kapalných paliv a o komínu - vše ostatní na kamnech slouží jen k vyvedení tepla z plamene do okolí. Pokud je dost vzduchu a dobrý odtah, lze spálit všecko možné - viz fluidní kotle, v těch shoří taky úplně všechno...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kevin_mitnick

#14 Příspěvek od kevin_mitnick »

Na chate mam uz pres 15 let kamna podle tohoto pravekyho sborniku USS. Dovedou spalit naftu, vyjety olej, fritovaci olej od kamose ze stanku nebo rostlinny olej za par korun z Lidlu temer bez dymu a smradu z kominu a s velice slusnym vykonem. Jedinou podminkou je olej poradne profiltrovat aby se nezanasel horak a obcas rozumne smichat olej s naftou (chatu mam na Slovensku kde je pod rukou k dostani "cervena nafta" pro zemedelce osvobozena od dane). Podle me zkusenosti kamna jedou na cokoli od nafty, pres oleje z Lidlu az po vyjety olej...

http://rapidshare.com/files/214527108/HorakTumaNovy.pdf
jave

#15 Příspěvek od jave »

kevin_mitnick píše:Na chate mam uz pres 15 let kamna podle tohoto pravekyho sborniku USS. Dovedou spalit naftu, vyjety olej, fritovaci olej od kamose ze stanku nebo rostlinny olej za par korun z Lidlu temer bez dymu a smradu z kominu a s velice slusnym vykonem. Jedinou podminkou je olej poradne profiltrovat aby se nezanasel horak a obcas rozumne smichat olej s naftou (chatu mam na Slovensku kde je pod rukou k dostani "cervena nafta" pro zemedelce osvobozena od dane). Podle me zkusenosti kamna jedou na cokoli od nafty, pres oleje z Lidlu az po vyjety olej...

http://rapidshare.com/files/214527108/HorakTumaNovy.pdf

Promin, ale co je to levny olej z Lidlu??? Zadny levnejsi nez nafta tam neni
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“