Jako potenciální čtenář bych neřešil, kdo komu zdrhl, ale kdo mi za deklarovaný peníz nabídne kvalitu. Neboli, jestli tu je národní (tím nemyslím vlastenecký, ale v úředním jazyku psaný) odborný časopis na dané téma. Jinak si můžu předplatit nebo půjčovat jiné tradiční tituly a louskat se slovníkem cizí řeči
Aniž bych někomu něco nutil, cestu jsem kdysi viděl v graficky neokázalém, politicky neservilním časopisu, ale vývoj šel jinudy. křídová obálka která se vyrve, nazvětšované hovadiny jak pro slabozraké, primitivní obsah. Bylo vidět, že psaví odborníci se zřejmě potržnili a neměli už čas v teplých kanclech výzkumáků nebo v útulných dílnách firem psát příspěvky. To že se redakce rozhádala, je pro Kocourkov příznačné, koncesovaní radiomatéři se chovali ještě daleko hůř, protože u nich to bylo víc vystavěno na "držím krok a vysílám" nebo "mám po ...." (žížalkách) protože netleskám soudruhům. Včetně zástupných důvodů vydávaných za politické.
Je to ve výsledku škoda, protože mezitím za 20 let zprimitivněla úroveň techniků, které by tyhle časopisy vychovaly spolu se školstvím.