CD a DVD

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
stasek

CD a DVD

#1 Příspěvek od stasek »

Možná pro někoho naivní, ale pro mě zajímavá otázka. Je možné využít počítačovou DVD a CD ROM pro použití mimo počítač a zhotovit si tak levně DVD a CD přehrávač ve spojení s televizorem? Pokud ano, je to složité? Něco bližšího bych prosil. Děkuji Vám.
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

CD-ROMka staršího typu s ovládacími tlačítky pro krokování skladeb se dá použít samostatně pro přehrávání CD audio, popř dosmolit ovládací obvod s jednočipem pro komunikaci přes IDE a pro indikaci na znakovém displeji (návod vyšel tuším na HW serveru). Ovšem co s digitálními daty z DVD mechaniky v televizoru, to nevím... že by někdo doma vytvářel D/A převodník, mi osobně připadá při cenách 1500-1800,- za stolní přehrávač z Makra jako masochismus...
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jirka »

CD máš například tady http://dhservis.cz/dalsi/audiopanel.htm , ale DVD player jsem nikde na netu neviděl (teda ty bez PC vnitřností). A prolezl jsem už mraky stránek o bastlení ....
stasek

#4 Příspěvek od stasek »

Pánové díky oba, to mi stačí. Představoval jsem si to jako Hurvínek válku.
pole

#5 Příspěvek od pole »

ale viem ze kamarat mal Toshibu DVD prehravac klasiku z obchodu. Ale necitala vsetky disky a ako mechaniku tam mala klasicku DVD romku. Vymenil ju za stare 2rychlostnu DVD napalovacku a funguje jak hodinky
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jirka »

pole píše:ale viem ze kamarat mal Toshibu DVD prehravac klasiku z obchodu. Ale necitala vsetky disky a ako mechaniku tam mala klasicku DVD romku. Vymenil ju za stare 2rychlostnu DVD napalovacku a funguje jak hodinky

Vsak oni tam davaji klasicke mechaniky, kvuli cene - velke serie, vzdyt si to spocitejte. DVD prehravač stoji okolo 1300,-, - rabat obchodu, - clo a dovoz, - par dolaru prace, - zisk vyrobce a kolik zbyde na soucastky?

Ale pri domaci stavbe by byl problem sehnat dekoder MPEG2, bude to urcite 1 cip i s ridici elektroniou a dalsimi pomocnymi obvody - vse v jednom, prave kvuli cene a jednoduchosti výroby. Z toho pak plyne i ta univerzalnost, ze to funguje i s jinou mechnikou. Klasicke PC DVD vypalky take pouzivaji shodne cipove sady, repektive jsou asi 3 vyrobci tech cipu - viz cdr.cz (Philips, NEC a tusim ze Sanyo)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“