Rušení se může projevit kdekoliv a jakkoliv. Jistě, že na 100m je to legrace, ale já se zrovna koukal a mám tady 19 kanálů s vysílačema, takže jsem spíše očekával, že mu poradíš, aby se koukl s nějakým na vysílače např. přes NetStumbler. Na druhém místě chytám příjem 2,5 km od providera wifi a rušení nemám. Já do sítí dělám jen 17 let, ale to nemá nic s problémem společného. Druhy polarizací bych nekomplikoval původní dotaz, protože až bude chtít opravdu něco konkrétního, tak se pak bude ptát pak už tak na další 3 stránky
Sdílení internetu cca na 100 metrů
Moderátor: Moderátoři
Rušení se může projevit kdekoliv a jakkoliv. Jistě, že na 100m je to legrace, ale já se zrovna koukal a mám tady 19 kanálů s vysílačema, takže jsem spíše očekával, že mu poradíš, aby se koukl s nějakým na vysílače např. přes NetStumbler. Na druhém místě chytám příjem 2,5 km od providera wifi a rušení nemám. Já do sítí dělám jen 17 let, ale to nemá nic s problémem společného. Druhy polarizací bych nekomplikoval původní dotaz, protože až bude chtít opravdu něco konkrétního, tak se pak bude ptát pak už tak na další 3 stránky
oscilos píše:Na 100m se žádné rušení neprojeví to tak možná na 3km.
Tady uz tak docela pravdu nemas. Nejednou jsem se setkal s tim, ze i 200m byl na wifine problem !
oscilos píše:sítě provozuju pomalu už 10 let takže otom něco vím. Když si nakousnul ty kanály tak na ven je vhodnější použít standart 802.11b ale na 100m se může vyzkusit i gčko to ale většinou sežere vpohodě 6 nebo i více kanálů takže naven nevhodné jelikož tím zužujete prostor ostatním kteří chtějí vysílat tím samým směrem .
Ano, spravne. Pokud to ma na sdileni netu, je zcela zbytecne a neslusne zasirat pasmo G modulaci. Vzhledem k ostatnim faktorum to stejne rychleji nepojede.
oscilos píše:Kanál vyber takový aby byl vzdalen od nějakého vysílače co nejvíce! Neznamená to ovšem že když někdo bude provozovat v 7 patře síť na stejném kanalu tak se to bude nutně rušit ikdyž tu síť chytneš a bydlíš v patře prvním! Nezapomínat také že máme dva druhy polarizace což zvětšuje prostor pro další přenosy!
V mnoha mestech je problem pouzit volny kanal, proste proto ze zadny neni. Pokud naskenujes nejakou sit na kanale 1 a dalsi na kanale 3, a nic dalsiho nebude volne, je casto lepsi pouzit ten kanal 1 nebo 3 a ne ten volny kanal 2. Kanaly na Wifi 2,4GHz se prekryvaji a takto se site nevidi a povazuji to za ruseni a sum na pasmu. Vysledna kvalinku linku je potom mnohem horsi.
Na polarizaci se mnohdy zapomina a pritom se tim da dosti pomoct.
Jak bylo spravne napsano vyse, vykon je max 100mW e.i.r.p., tzn, ze k bezne prodavanym zarizenim by jsi NEMEL nic krome dodaneho maleho pendreku pripojit ! Pokud ano, je nutne stahnout vykon. Delsi kabel sice take "stahne" vykon, ale soucasne zeslabi i prijimany signal, takze lepsi je APcko s regulaci nez regulovat delkou koaxu.
Co se týče té brány do netu ještě se naskýtá jedna možnost. Monowall, je to soft zadara konfigurace není nijak náročná a spolehlivost maximální! Vystačí si i s uplně stařičkým Pentiem nebo K5 na 100mhz a 64Mb paměti
Vše záleží na uživateli jak bude zdatný dotoho proniknout.
ještě jen tak okrajově muže se i vyzkusit ovis 5460 se softem APPro. Já mam ještě nějaké starší 1120 stímto softem a ty se opravdu nezasekavaj a to jsou zatížené na 100%(při tomto použití se musí ale dát na čip v ovisu malej chladič jinak je rozpalenej jako výhen)
-
Stanleyk