LM317T

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
stasek

LM317T

#1 Příspěvek od stasek »

Vážení,
rád bych získal nějaké informace o zkušenostech se stabilizátorem LM317T, pokud jde o teplotní závislost. V katalogu je uvedeno do 125°C. Zřejmě je to max. pracovní teplota. Zajímalo by mě, jaké zkušenosti s tím máte vy a také co se stane při překročení mezní teploty. Stabilizátor vypne? Na jak dlouho, jaká je tepelná setrvačnost? K jakému pochodu v něm dojde? Je možné, že je uváděná teplota nadsazená? Podotýkám, že bych byl vděčný za konkrétní postřehy a rady. Ne ovšem typu, abych si nastudoval datasheet. Jsem z generace, které byla dlážděna cestička životem azbukou a anglicky neovládám.
Asi toho chci dost, ale je tady spousta chytrých lidí, kteří určitě poradí.
Díky
janousek

#2 Příspěvek od janousek »

Z toho si nic nedělej, jsem na tom stejně. Čísla jsou stejná a zkratky parametrů také. Z datasheetu se dá hodně vyčíst i bez znalosti angličtiny
eljaro
Kontaktovat uživatele:

lm317t

#3 Příspěvek od eljaro »

No jen tak letecky v praxi se to má následovně - teplota 125°C na chipu z působí to že by to mnělo vypnout ! Představa vypnutí na definovanou dobu to však není to pravé , jde jen o omezení výstupního napětí na takovou úroveň aby se chip nepřehřival ! Dalo by se to využít jako konstantní topení ale nedoporučuji ! stejně tak je tomu z přetížením na výstupu nedochází k úplnému vypnutí jen na omezení výstupního napětí !
Je zde tedy jistá mez a ta je dána ref 1,25V toto napětí je vždy přítomno na výstupu ! za normolních oklností doporučuji vyzkoušet na nějakém mrňavém chladiči ! Ji nak velmi spolehlivý stab. vřele doporučuji !
stasek

#4 Příspěvek od stasek »

eljaro - díky moc.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“