Tyto žárovky NEKUPUJTE!!!

Vše, co se týká osvětlení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Honza_dy

Tyto žárovky NEKUPUJTE!!!

#1 Příspěvek od Honza_dy »

Chtěl bych Vás jen tak na okraj varovat před žárovkami značky BRILUX. Praktická životnost je pouze několik hodin. Při srovnání s OSRAMkou je jejich vlákno asi 2X tenší a v provozu se docela dost prodlouží. Od pondělí jsem na dvě světla spotřeboval už skoro celé balení. Prostě šmejd made in POLAND.
http://www.brilux.pl/produkty.aspx?act=p_sp&p_id=658
Carel

#2 Příspěvek od Carel »

Dnešní "elekroniczne elementy Made in Poland"=Made in China.I když dnes dobrou žárovku někde koupit je zázrak,natož ta polská to musí být zjev.Asi to bude tím,že v EU budou zakázány,tak se vyrábějí šunty,aby spotřebitelé odradilo další kupovat a byl odbyt :idea:
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Dokud budou lidi masově navštěvovat hypáče a kaufláče (nic nesignalizuje že by s tím chtěli přestat), bude prosperovat výroba, distribuce a konzum těchto sraček. To se netýká jen Polska a žárovek.
Znám důchodkyně, které vystartujou přes celé město pro máslo o 2,- levnější (přetavená noname rezerva EU) a do Polska jedou na celý den aby si přivezly levnou instantní kávu.. Kvůli těmhle lidem zanikly některé slušné obchody jednotlivých živnostníků. Docela jim ty žárovky přeju, bohužel se s nima svezeme všichni.
JeeL

#4 Příspěvek od JeeL »

Z Polska není dobrý ani vítr.. :idea:
Co nejde silou,musí jít zákonitě silou ještě větší...
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

V Polsku vedia vyrabat este horsie smejdy ako v Cine.
Devo70

#6 Příspěvek od Devo70 »

Reflexná žiarovka značky BRILUX 220/240V 25W mi svieti pri PC už niekoľko mesiacov. Jediná značka medzi žiarovkami, čo ma doteraz sklamala je TESLA.
Crifodo

#7 Příspěvek od Crifodo »

Žárovka Tesla (6,3/0,3) mi svítí v stupnici rádia už xxx... (rádio mám asi 18 let a je z druhé ruky).
Všechno polské ale není špatné, některé polské rybičky a sušenky byly docela k jídlu a na některý polský holky se docela dá dívat :wink:
Devo70

#8 Příspěvek od Devo70 »

Crifodo: Myslím súčasné TESLA žiarovky, ktorých kvalita je v ( I ), hoci sú Made In Germany.
konosuke

#9 Příspěvek od konosuke »

a jste si jistí že jsou to doopravdy żarófki z Polski ? dneska původ zboží je velice diskutabilní, nejistý. nebyly (náhodou teda) určeny pro rozvojové země a na 120V ? anebo do kabiny výtahu 24V ??? závit E27 totiž v obou případech pasuje
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
jandu

#10 Příspěvek od jandu »

Žiarovky a ŽIAROVKY. Môžu byť od jedného výrobcu na rovnakú watáž, ale .....

Sú žiarovky na 220V/už by nemali existovať, ale.../, na 230V i na 240V. Okrem toho existujú aj iné prevedenia, ako s dlhou životnosťou, otrasuvzdorné a t.d. Bývam blízko distribučného transformátora a v zásuvkách mám nezriedka aj 250V. Spočiatku som sa často stretával s problémom rýchlo vypálenej žiarovky. Potom mi došlo - nekupovať lacné, bez zaručených parametrov. Vyberám "aspoň" na 230V. Je pravda, že nie su hocikde k dostaniu, ale oplatí sa hľadať.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
bu2520

#11 Příspěvek od bu2520 »

s tím napětím v síti, je potíž, tuhle mi volá kamarád co má dělat, že mu nejde CO svářečka, , ale když ji odveze jinam tak tam chodí, přijel jsem k němu vše se zdálo v pořádku měřím, mezi fázemi a ejhle 450V , zavolaný servisák od čezu jen procedil a ku*va a jel to na trafo shodit pak už svářečka fungovala, co to musí dělat se žárovkama
konosuke

#12 Příspěvek od konosuke »

tak to je průšvih, čoeče...koupil jsem nedávno žárovky maďary, akce v tescu: 4.90 Kč / ks. no nic, pokud střelí - ušetřím na drahé elektřině. nebo vyměním na chodbě v paneláku...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

Osramka 60W stojí v Karsu 9Kč, Globus za ni chce kolikrát víc než dvojnásobek. Takže "maďara" za 5Kč i Globus za dvacet - nechť si to strčí do šosu :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Mourek »

Žárofky TESLA jsou sice německý , ale drobným pismem napsáno Made in Ukraina
rusher
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od rusher »

Jak je to s polskýma žárovkama nevím, ale co mě jednou vytočilo byla polská vidlice, nějaký Plastrol či co, tak nemožné svorky jsem ještě neviděl. Narvat lanko 1,5mm2 do škvírky, ve které se dotažením sřoubku přímačklo jakýmsi plíškem :? Původně jsem chtěl klasickou naši vidlici s bakelitovým vnitřkem, který se dá pěkně otáčet a kabel může vést spodem, vrchem, bokem....ale tohle už jaksi nevedli :cry:
Nevadí, že deska má rýhy, už se těším na každou z nich. (K. Zich)
Odpovědět

Zpět na „Osvětlovací technika“