OTF 70B505 vertikál

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tomzon

OTF 70B505 vertikál

#1 Příspěvek od tomzon »

Ahoj,prosíme vás někoho o radu.Již 3 kámoši,opraváři si lámeme hlavu proč nám hoří vertikál TDA8350 v tvp OTF 70B505.Oměřili jsme už snad všechno,vyměnili všechny elka i diody v napájecích částech i ve vertikálu,nic nepomohlo.(Televizor je i po výměně kondíků v řádku i zdroji,což děláme skoro automaticky,tak odtud nic nehrozí.)VN trafo neprská,vychylovačky též OK.Po půl minutě provozu jde vertikál do háje,včetně odporů v napájení protože dojde ke zkratu v int.obvodu.Té půl minuty je obraz geometricky v pořádku,klidný,jen nahoře tři proužky z barev,což by mohlo být vodítkem k opravě,zrovna i to,že bez signálu-zrnění integráč neodejde,pouze při obraze.Včera mi říkal 4.kámoš,servisák z Vyškova,že tuší,že se tam dělala nějaká úprava,ale nevzpomíná si.Díky za pomoc,jste tady dobří,loni mi jeden z vás přesně řekl součástku a měl pravdu.
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

A kolik jste jich takhle odpálili? Nejsou to jen všechno šmejdy původem z nějakého čínského rýžoviště? Zkoušeli jste osadit prověřený origoš kus z nějakého vraku?

Killroy
tomzon

#4 Příspěvek od tomzon »

Díky moc,to může být ono.Zatím shořely tři,ale některý vydržel tošičku déle.Nevím,kde je Dalibor sehnal,musím se zeptat.Každopádně jsem koupil včera ve Vyškově dva další,snad budou od jiného dodavatele.Máme tolik šasi,ale ten obvod nikde zrovna není.To by byl výborný nápad to zkusit.Většinou když se z něj dá lehce prstem smazat označení,je to zrovna ten šmejd.To jsem nezkoušel,ale nemusí to být pravidlem,dnes není ta kvalita dobrá.
tornado6

#5 Příspěvek od tornado6 »

Ak sa smiem spýtať čo presne vám na tom TDA8350 shorí - skratne alebo preruší? Skratuje na nom výkonová časť alebo spetná vazba. :roll:
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#6 Příspěvek od kutilmil »

Ja mam taku skusenost s TDA8170 kupil som ich sedem a sedem ich bolo spatných dal som z vraku a tv ide. Inac dodnes den mi ich avelmak neuznal ako reklamáciu
tomzon

#7 Příspěvek od tomzon »

Integráče přerušené nejsou,ale májí zkrat na vývodu 8 i vývodu 4 proti zemi.Následkem toho shoří i odpory v obou větvích napájení.
tornado6

#8 Příspěvek od tornado6 »

Ja mam podobne skusenosti s novými TDA 8143 čo bývaju ako budiče pre horizontal a tiež čisto nove mali skrat vstupu s kostrou skus ich premerať diod testom či nemaju skrat ešte predtým než ich tam osadíš.
PS: skus ešte pomerať Elity medzi výstupmi 8 a 4 teda C435,424,422,434
VD 436,406,407,437,434,439 :wink:
Mysteri

#9 Příspěvek od Mysteri »

kutilmil píše:Ja mam taku skusenost s TDA8170 kupil som ich sedem a sedem ich bolo spatných dal som z vraku a tv ide. Inac dodnes den mi ich avelmak neuznal ako reklamáciu

Isto sa Ti ozve ,,ferko2"... :P
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#10 Příspěvek od kutilmil »

No ečste sa ferko 2 neozval
tomzon

#11 Příspěvek od tomzon »

Tak mi shořel další integráč,tentokrát jel přes půl hodiny.Přitom vše vyzkoušené a vyměněné.Asi je tam někde nějaký přeskok,prsknutí,jinak si to už nikdo z nás tady neumíme vysvětlit.
Killroy
Moderátor

#13 Příspěvek od Killroy »

A už jsme u toho tajemství. Ano, řekl bych, že tady by mohl být ten zakopaný pes.

Killroy
breta1

#14 Příspěvek od breta1 »

Pro mě je to pořád utajené tajemství.
Zkraty ve vertikálních cívkách, studené spoje na koši VC či připojovacím konektoru, nevhodně vedené vodiče nebo jaké tajemství ukrývá obrázek?

Pozn. kdysi jsem asi 5x měnil v monitoru vertikál TDA1170N a vše kolem něho, až 6. kus dodnes jede. Dále jsem vracel asi 50ks BU2527 AF a 2SC5587 - prokazatelně výrobní šmejdy.
Killroy
Moderátor

#15 Příspěvek od Killroy »

breta1 píše:Pro mě je to pořád utajené tajemství..

Je to podnatřeno až pod VC. Otázkou je proč a čím.

Killroy
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“