FINLUX SN63V1 - SERVISNÍ MENU

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Harry.pa

FINLUX SN63V1 - SERVISNÍ MENU

#1 Příspěvek od Harry.pa »

FINLUX SN63V1
Zdarec, nemáte prosím někdo postup, jak se dostat do servisního menu u tohoto tv ? Díval jsem se na postupy pro Nokie a Salory, nic z toho mě nešlo.
Díky.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od otakarv »

Harry.pa

#3 Příspěvek od Harry.pa »

Jo, toto jsem viděl, ale tam mají blbě to šasi. Šasi je NOKIA SP2 SERIES, 50Hz.
Harry.pa

#4 Příspěvek od Harry.pa »

Zdarec všichni,
to jsme na tom všichni stejně? Těch TV je v oběhu dost. Dával jsem tam jinou obrazovku, protože na původní nebylo možný seřídit konvergenci modrý a červený(až 5mm na horním a dolním okraji, v rozích ještě víc). Majitel tvrdí, že to vrčelo a pak z toho vypadly nějaký plíšky. Byly to asi pomocný pólový nástavce z vychylovacích cívek. Samozřejmě je zahodil.
Ta nová obrazovka je jen podobná, takže potřebuju doštelovat podušku a rozměr obrazu. Já tak spoléhal, že se najde někdo, kdo ví. Já už našel aspoň schéma, servisní manuál mě nejde stáhnout. No, snad se nebudu muset hrabat v hodnotách součástek ve vychylování, jak za starých časů.
Pomóóóc !!!
Killroy
Moderátor

#5 Příspěvek od Killroy »

Nějaké Stereoplus2 by mělo být na uploadu.

Killroy
Harry.pa

#6 Příspěvek od Harry.pa »

Díky,
zdá se, že to je ono. Zítra večer vyzkouším a dám vědět. Zajímavý je, že pod nazvem Stereo Plus 2 jsem několikrát stáhnul něco jinýho, tak jsem nabyl dojmu, že SP2 neni Stereo Plus 2 (vlastně teď si už nejsem jistej ničím). Schéma SP2, který jsem našel dřív se liší zdrojem. Musím se mrknout, co že to vlastně je za šasi (asi je víc verzí). Hlavně, že je stejnej procesor a podle dokumentace vypadá i menu stejně, tak to snad půjde.
Ještě jednou díky.
Harry.pa

#7 Příspěvek od Harry.pa »

Zdravím všechny,
vše se povedlo, do serv. menu jsem se dostal, takže vše ok. Jen pro úplnost dodávám typy obrazovek:
původní: TCT A59EMZ53X07
nová: PHILIPS A59EAK071X01
Mechanicky jsou naprosto shodná, liší se hlavně vychylováním (u PHILIPSe nejsou kroužky pro seřízení konvergence).
Ještě jednou díky.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“