USB kabel

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
george2004

USB kabel

#1 Příspěvek od george2004 »

Ahoj, mam takovy problem s mp4 prehravacem Kingston K-PEX 100 a to, ze k nemu nemam USB kabel :) Prehravac jsem zakoupil na aukru, byl vybity, rozdelal jsem ho a nabil, je plne funkcni, jenze bych se rad dostal do interni pameti a dal si tam svoje soubory...

Doma mam USB kabel od fotaku panasnic, ktery tam jde zapojit, ale jen to nabiji, s PC se to nespoji...

Na internetu jsem se snazil najit zapojeni toho konektoru co je v prehravaci, ale nic jsem bohuzel nenasel...

Foto konektoru je zde:
Obrázek

chci se zeptat zda tu nekdo nema tento USB kabel treba i od nejakeho fotoaparatu nebo tak...a nebyl by ochotny ho promerit a zapsat na ktery z tech 8mi pinu jsou zapojeny D+ a D-. Dekuji predem
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

Je to vůbec USB? víc konektorů tam není?
http://iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=13365
patrikp

#3 Příspěvek od patrikp »

Určite tam ten kábel pasuje? Mal by mať trošičku iný tvar.

Rozober si mp4, na DPS pri tom konektore by malo byť označené RxD a TxD. Samozrejme aj napájanie. :)
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

USB nema TXD a RXD, ale DATA+ a DATA- a silne pochybujem, ze to tam bude oznacene.
george2004

#5 Příspěvek od george2004 »

Ten odkaz na forum je zajimavej, konektor by odpovidal, ale zapojeni asi urcite ne...

http://www.softcom.cz/produkt/usb-20-ka ... 18m-cerny/

Kabel na tomto odkazu by s tim mozna fungoval, protoze ma vsech 8 pinu a tvar je uplne stejny, ja mam pouze s 5 pinama a 3 jsou vynechany...ale kupovat se mi nechce, kdyz nemam jistotu, ze by fungoval...

Na desce nic popsaneho neni, a je tu jeste problem, ze ten prehravac podporuje i USB host, ze si to dokaze nacist soubory z fotoaparatu nebo flashky a nevim, jestli se na to pouzivaj stejny piny jako na spojeni s pocitacem... na ten USB host je redukce s USB samici
Crifodo

#6 Příspěvek od Crifodo »

pokus se vyloudit kabel od prodejce těchhle přehrávačů nebo jestli ti řeknou servis...
Asi to nebyl nejlepší nápad kupovat bez příslušenství, tím sháněním a bádáním se dostaneš na(d) cenu nového. Bez příslušenství se obyčejně prodává zboží které někdo někde našel... v lepším případě. :twisted:
USB obsahuje i poměrně tvrdé napájení, takže pozor na zahoření.
patrikp

#7 Příspěvek od patrikp »

rnbw píše:USB nema TXD a RXD, ale DATA+ a DATA- a silne pochybujem, ze to tam bude oznacene.

Sorry za RxD a TxD! Podvedome ich všade používam! :?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“