Kroužkový motor - chjo :(
Moderátor: Moderátoři
- tatramacek
tatramacek píše:...byl řízen provázkem což jsem teda čučel - kdyby se jim utrh tak to vyhodí pojistky bůh ví jak daleko
Skalní kolotočář z dynastie Kočků nebo Procházků spouštěl vždy provázkem nebo kouskem kablíku a celé to bylo řádně samodomo. Stál u toho, spouštěč pod kolotočem a volně přístupný komukoliv kdo na ten kolotoč lezl. Dneska by s tím neobstál, ale zase to bylo na 4min za korunu...
Killroy
- tatramacek
tatramacek píše:přesně tak. jak píšeš byl přístupný všem - vždy bylo vidět jak se s toho kouřilo z té vody... Nevím co s tím motorem asi jej hodím na aukro anebo rozprodám na Cu a Fe...
Neblbni, zablokuj rotor svorníkem a udělej svářečku. Já jsem to viděl před lety u jednoho člověka v chodu - to vaří jako víno. Určitě seženeš nějaký návod a do šrotu je toho stejně škoda.
Killroy
- tatramacek
- tatramacek
- Artaban001
Artaban001 píše:Proč by mělo být napětí získáno z rotoru nebezpečný, když je to v podstatě galvanicky odděleno od statoru. Teda nepočítám stav, kdy je vinutí rotoru probitý na kostru. Tudíž by ten motor z vodním zpouštěčem elektrorevizí mohl projít. Horší je to z tím, když, jak tady někdo psal, se ten špagát utrhne a ten vodní odpor je neovladatelně vyřazen (v zavřený poloze to propojovalo nože natvrdo)
Protože se velmi lehce spojí svařovaná konstrukce se zemí z TI máte rázem TN se 110V. A to už není bezpečné napětí.
Artaban001 píše:(v zavřený poloze to propojovalo nože natvrdo)
V takovém případě to dosti bezpečně vyrazí jištění a nic jiného se nestane. Tedy za předpokladu, že je všechno dobře udělané. Ten motor se totiž změní v motor s kotvou na krátko a 10kVA motor už dovede hezky zamávat sítí při "tvrdém" rozběhu.