Regulátor otáček k vrtačce. (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Regulátor otáček k vrtačce. (přesunuto)
díky.
No rozhodni se jak myslíš,ale jestli ti můžu poradit,tak já regulaci používám hlavně když vrtám větší díru a při zatížení se vrtačka přidusí,o to musím nastavit trochu víc,ale dnes stejně raději šáhnu po akuvrtačce.
No,nevím,ale nezdá se mi,že by tyristorovej regulátor byl na tom se záběrem lépe než triakovej,vidím jen jeden rozdíl a to tyristor pustí jen jedním směrem a triak obouma,ale možná jsem tě špatně pochopil.
Abych to uvedl na správnou míru,ty regulátory co jsem myslel jsou s triakama a samozřejmě když nastavím 100ot/min,tak to rukou zastavím,zastavím i 500ot/min,jde o to,že jesli potřebuješ aby přidal ten regulátor jestliže spomalý otáčky,tak to neumí,muselo by tam být čidlo na hlídání otáček,který by dávalo signál regulátoru,že se něco změnilo.
Já ten první přispěvek přečetl,ale zmátlo mě to že jsi psal o tom cukání a tak jsem úplně zapoměl na to o té zpětné vazbě.
Na zaslabení výkonu to stačí,takže pokud se vrták dostane do záběru,tak to zpomalý.
A jestliže to máš ve stojánku a materiíl budeš mít upnutý,tak máš druhou ruku na to aby jsi na regulátoru přidal.
Mě šlo o to,že tyhle regulátory pracují opravdu dobře,né skokově jako přímo na vrtačce a necukají.