Pohybové čidlo
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Pohybové čidlo
Potřebuji nějaké poplašné zařízení na plašení lesní zvěře do větší zahrady tak mě napadlo pohybové čidlo co jsem koupil v obi za necelých 200 kč problém je v tom že je to na 230 V řešit to měničem to jsem zavrhl tak se ptám co mě čeká pří nahlédnutí dovnitř toho čidla dá se to překopat na 12 V? (atobaterie) díky ***spěchá to***
markoni píše:Zdravím
Potřebuji nějaké poplašné zařízení na plašení lesní zvěře do větší zahrady tak mě napadlo pohybové čidlo co jsem koupil v obi za necelých 200 kč problém je v tom že je to na 230 V řešit to měničem to jsem zavrhl tak se ptám co mě čeká pří nahlédnutí dovnitř toho čidla dá se to překopat na 12 V? (atobaterie) díky ***spěchá to***
Jestli je to čidlo taková koule a je z OBI, používám to běžně na hlídání objektů přes mobil. Někde bych v případě zájmu určitě našel i schema, vím, že to funguje na +5V.
http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi=380&cat=&open=&z=
Pro větší dosah je možno použít čočku z toho síťového čidla (případně i krabičku).
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
breta1 píše:Jestli je to čidlo taková koule a je z OBI, používám to běžně na hlídání objektů přes mobil. Někde bych v případě zájmu určitě našel i schema, vím, že to funguje na +5V.
toto jestli jde předělat na 12V
- Přílohy
-
cidlo.jpg- (14.47 KiB) Staženo 118 x
V čidle jsou dvě desky, na jedné je zdroj a spínací relé (to můžeš zahodit), na druhé vlastní elektronika čidla PIR, kterou jsem se pokusil blokově nakreslit.
Externích 12V doporučuji připojit před diodu D5 (dle obrázku).
Ten obrázek jsem kreslil před 5 lety, snad je to pořád to samé čidlo.
Snad ti to pomůže.
- Přílohy
-
cidlo1.PNG- (8.84 KiB) Staženo 154 x
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
breta1 píše:Zde je slíbené schema (bohužel jen od ruky).
V čidle jsou dvě desky, na jedné je zdroj a spínací relé (to můžeš zahodit), na druhé vlastní elektronika čidla PIR, kterou jsem se pokusil blokově nakreslit.
Snad ti to pomůže.
Hoši to jsem potřeboval díky a ještě taková maličkost ty nastavovací prvky kterými se nastavuje doba a jestli to bude reagovat v noci nebo ve dne to je na desce čidla PIR a jak to nepoškodit při rozdělávání?
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
breta1 píše:Zde je slíbené schema (bohužel jen od ruky).
Snad ti to pomůže.
já tam mám jen jednu desku a to relé je fakt na 24 V a na straně spojů je moc rezistorů SND v tom se jen čert může vyznat já bych potřeboval na tento typ schéma konkrétně BMES180aPA velice moc díky
- Přílohy
-
cidlo1.jpg- (10.71 KiB) Staženo 125 x
-
cidlo.jpg- (10.31 KiB) Staženo 137 x
- Artaban001