Lze ovládat přístroj bez dálkového ovládání?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

Lze ovládat přístroj bez dálkového ovládání?

#1 Příspěvek od Návštěvník »

...mám zařízení, ke kterému chybí dálkové ovládání a tlačítka na předním panelu na všechno nestačí, daný model DO nejde sehnat a ani univerzály se nechytají. Takže mě zajímá, jestli se dá ovládat například tím že odkrytuju, najdu nějaký čip se spoustou nožiček (ale jaký?) a nějak ty výstupy aktivovat? a metodou pokus-omyl zjistit, co který spíná?
Možná je to naivní představa a nic takového možné není, ale co kdyby...
Uvítám každý tip
dík
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Ne, tak to opravdu nejde. Ale zkus http://www.dalkoveovladace.cz/dalkove_ovladace.htm
zatím mi vždy sehnali, co jsem potřeboval.
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Dá se to, najdeš daný čip (mikrokontrolér), buď v něm nebo vedle něho je paměť PROM. Tu disassembluješ a tak poznáš jakým pinem a v jakých vzájemných souvislostech se co ovládá, třeba scanování pásma tunerem nebo měření otáček levého a pravého trnu kazety a z toho výpočet hrací doby. Podmínkou je zjistitelné zapojení těch čipů podle značení, na noname chinské speciály se google většinou vůbec nechytá.
No a za rok, za dva máš ovládání zdokumentováno a můžeš napojit mikrospínače místo DO! :wink:
Yarda1

#4 Příspěvek od Yarda1 »

Co je to za zařízení? Dej sem foto nebo alespoň opiš co je na něm napsáno. Třeba je tu někdo kdo jej má taky.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “