veža SONY MHC-RX90 rozobratie otočneho ovladača JOG

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

veža SONY MHC-RX90 rozobratie otočneho ovladača JOG

#1 Příspěvek od durkovic »

zdravím,

davam tudokupy švagrovú vežu SONY MHC-RX90 . zdroj som už rozbehal, teraz som mu vyčistil ovladanie hlasitosti na prednom panely, a teraz sa prepracuvavam k čisteniu JOG ovladača, ale už sa v tom šprtám asi 2 hodinky a neviem na to prísť ako to čudo otvoriť a nechcem ten plast rozlamať. Vedeli by ste mi poradiť ako rozobrať ten JOG ovladač ?

dikec.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Stáhni to. Je to tam nasazený stejně jako knoflík na potenciometru. Akorát to jde ztuha. Už jsem ten kodér čistil u hodně značek..

(u mý bejvalý SONY HCD-RX80 jsem to taky klasicky stahoval pomocí dvou nožů)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od durkovic »

Artaban001 píše:Stáhni to. Je to tam nasazený stejně jako knoflík na potenciometru. Akorát to jde ztuha. Už jsem ten kodér čistil u hodně značek..

(u mý bejvalý SONY HCD-RX80 jsem to taky klasicky stahoval pomocí dvou nožů)

vrelá vdaka artaban, naozaj to tak bolo stačilo podobrať skalpelom a krasne to zišlo dole. potom som už videl "stínicí" plech a na nom vyrazené ALPS. vypajkoval som to, rozdelal vyčistil, zložil a ono to krásne funguje, skiptovanie po skladbách na CD diskoch alebo jemné ladenie tuneru ide teraz bez problemov.

dikec ešte raz
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

Osvědčil se mi tento postup:

1. Rozebrat kodér (jsou tam 4 zahnutý packy, který odehneš a máš to)
2. Očistit lihem tu hvězdici a ty sběračky.
3. Lehce napružit ty sběračky
4. Namazat vazelinou hvězdici
5. Složit a funguje to jak nový.

Ten samý postup aplikuju i na potenciometry..
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od durkovic »

ano ano podobne som to robil aj ja.

ešte som chcel dodať že tato vežička ma celkom prekvapila kvalitou reprodukcie, naozaj je to premakané , pripojil som na to repro sustavy JVC SP-E22X a hraje to naozaj krasne, ešte mi taký zvuk tieto repro sustavy nedávali. pekný prednes dynamicke basy až z "päty" a kryštalové výšky. Holt sony pred 13 rokmi robila ešte čo to kvalitne :) (neviem ako je na to sony dnes) , ale musím uznať že optika v tom CD changery je už dosť mlsná na čiste neposkrábané CD, staršie kúsky aj ked su origo, stačí par jemnučkých škrabancov a bud je v reprodukcii praskot ako z LPčka alebo to preskakuje na určitých miestach. Ale do poťáku na optike rozhodne šahať nebudem, nech si ta optika dolaseruje svoje a bud tam pride nová alebo pôjde veža do dôchodku.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“