Získal jsem na sběrném dvoře z rozhlasové ústředny tyto dva zesilovače. Jedná se o typ AUJ 620, 75W/100V. Ústředna pochází ze základní školy, kde jsem před léty skrze ní rád slýchával velmi uspokojivé hlášení: "Vyhlašuji cvičný požární poplach!" Celkem asi 18x (jednou za pololetí
Mám pár základních dotazů:
1) je reálná možnost, že bych z těchto zesilovačů po minimálních úpravách mohl získat "slušný" stereo zesilovač k PC ? Koukal jsem do dokumentace, a zkreslení zesilovačů není větší než asi 2% při cca 2/3 výkonu .. Takhle - nechci rozebírat, to esli to bude mít lepší/horší zvuk než Technics či NAD, ale např esli upravit preamp kde jsou 1x EF86 a 1xECC85 aby odpovídal úrovni výstupu průměrné zvukové karty PC. Vstup zesilovače by měl být 1,55V což nevím esli PC má
2) schémata mám, princip elkového zesu je mi celkem jasný, vím co kde na co je, jen v tomto případě tápu nad několika věcmi - jsou tam např nějaký zpětný vazby ovlivňovaný chodem více zesů paralerně, to bych eště nějak vykoumal. Ve schématech jsou ale některý sběrnice popsány trochu jinak a není mi jasný co je co v poměru schéma AUA120/AUJ620. Pak tam sou nějaký voliče s 11 polohami, jak jsem vyčetl kvůli servisu a měření.
3) je lepší nějakým způsobem upravit výstupák, či se spokojit s převodními trafy buď přímo v zesu či v reprobednách? Nějak jsem je zatím nesháněl, viděl sem zatím 12,5W "nejsilnější". Nemám v úmyslu to tavit naplno, myslím, že nějakejch 20W by mohlo na domu stačit (repro ARN 6618)
4) Pár fotek:
Změna zobrazení obrázků širších, než 800 pixelů.
otevřte si sami
...a tohle taky
...jen tento se vešel na šířku, ale ať netrhá partu, zrušil jsem mu zobrazení taky.
Za postřehy a rady předem děkuji