zajímavá nabídka AČR

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

zajímavá nabídka AČR

#1 Příspěvek od Crifodo »

aneb, BIGOŠI LANAŘÍ.
Přílohy
bigosi.GIF
(79.26 KiB) Staženo 112 x
konosuke

#2 Příspěvek od konosuke »

hmm, já sem bígoš plazivej, vzduchem chlazenej (ČVO 101) vojenskou kníšku sice mám a v ní ppor. v záloze...ale s ohledem na věk a kvalifikaci na OT64 by mě stejně nevzali
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Bigoš polní plazivý, vzduchem chlazený, lopatkou popoháněný, čutorou polévaný...?
No mně už by taky nechtěli - ČVO 661 starší mechanik, kvalifikace pro VS-11M Samechov/Argon... A vojenskou knížku už beztak ani nemám...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jandu

#4 Příspěvek od jandu »

Onehdá som bol na jednom plukovnom cvičení ...

Ako som fasoval výstroj, za mnou stál "děda" cca 55 ročný - a nakoniec sa z neho vykľul súdruh plukovník zo zálohy. Veliteľ útvaru bol pplk. To bolo čóro, keď nám výstroják hádzal košele bez chrbtovej časti, kanady tri razy podlepované a pod. Nechcel som to prevziať, a starý pán za mnou rovnako. Nakoniec si nechal zavolať veliteľa útvaru. /tuším Horní Počáplí?? Vedľa je elektráreň/.

kpt. v zálohe.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
zajemce

#5 Příspěvek od zajemce »

Jandu,teď si mne naštval 55 ročný DĚDA?,asi jseš mladý kluk,ale neboj - také tě to čeká.Nic ve zlém.
zajemce

#6 Příspěvek od zajemce »

Ještě jsem chtěl dodat,že jsem také dosáhl k praporčickým výložkám,ale bylo to hlavně kvůli odbornosti radiovybavení MIG15,MIG21 a především Iljušin 14.Že by komunista? Ani náhodou-celý život jsem měl problémy,že byl táta živnostník.
Killroy
Moderátor

#7 Příspěvek od Killroy »

Ani mě by asi už nechtěli. ČVO214 - operátor protitankových řízených střel 1generace. Dneska už jen historie řízená po mikrokabelu. PŠ Brezno 1979.

Killroy
Přílohy
Maljutka1.jpg
(20.25 KiB) Staženo 114 x
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od zdenoeddie »

Mna by mozno aj chceli :lol: 23, maturita, vojencina 4 roky na VUT v Brne :lol:

(niekedy ma trosku aj stve ze som nebol na vojne, ale tak co uz)
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od michalnb »

A ze ste vsetci skor nenapisali... Ja som v zelenom denno denne a vidim voj. buducnost dost biedne, najma teraz v casoch krizy. O ACR uz ani nehovorim, lebo MO CR a teda vlastne cela CR je zadlzena az po usi nakupom novych vystrojnych suciastok. U nas je to na H aj so starymi :lol:
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
Crifodo

#10 Příspěvek od Crifodo »

Myslím, že AČR opravdu nehledá staré zpráchnivělé a ještě k tomu záložní pažby :twisted:
Oni potřebujou mladý neopotřebovaný materiál k použití a sežvýkání... trocha těch keců o službě vlasti a obraně společných hodnot EU, a pak jim to někde v Hindukuši vysvětlí...
akorát že to pořád platíme my všichni.
SMITH

#11 Příspěvek od SMITH »

Tak to ja som bol na vojne ralatívne nedávno sice tiež u bigošov ale naštastie ako pípak -radista ČVO 601 špecializácia R3A - (R107,R111,R123 a R130) ,to bolo na PŠ v Poprade .Na bojováku -vtedy VÚ8216 v Seredi čo bola 3 Ženijná základňa sme mali R118 a R140X na Ziloch . Žiadná R130 :-) . Nakoniec som to dopracoval na Čatára ,vojenskú knížku stále mám však mám len 33 :-)

EDIT " Vojna bola dobrá na naučenie sa ako rozdelovať veci na podstatné a nepodstatné.
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

No vidíš - mně je 40 a už ji nemám! Do všech dotazníků si píšu, že jsem nevoják a přesto jsem si svých 550 odkroutil - a to jsem ještě rukoval na 730...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tornado6

#13 Příspěvek od tornado6 »

SMITH tak si len o 3 roky starší a mna holt nechceli že som slepý ako patrona tak ma natreli na modro,čo už. 8-)
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od zdenoeddie »

tornado6 píše:SMITH tak si len o 3 roky starší a mna holt nechceli že som slepý ako patrona tak ma natreli na modro,čo už. 8-)

aj takych nam treba, hlavne do prednej linie, aby nevideli do coho idu :lol:
btw taky dotaz mimo, aky je vas nazor, na buduce vojny, budu sa konat este v duchu napr. napoleonskych, 1. a 2.WW, tym ze armady potiahnu napriec celym kontinentom obsadzajuc stat za statom atd, alebo to uz bude len cisto ekonomicko-hospodarsky proces + nejake sabotaze a akcie specialnych jednotiek?
Crifodo

#15 Příspěvek od Crifodo »

to záleží na stupni zfanatizování/zfetování obyvatelstva. Když se podaří lidi zblbnout nějakým führerem, že je nutné bránit ženy a děti někde o pět poledníků dál, tak třeba potáhnou armády. Jako když se rubou někde v Čadu.
Jinak je to otázka naverbování žoldáků slibem peněz a podkuřováním, přesně jak to dělá ten leták AČR. Motivaci se snaží dohnat hitech vybavením, ale to jim v Afgh nezabrání, aby se stejně občas domů vrátil bigoš v konzervě.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“