meric frekvence

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
breta1

meric frekvence

#1 Příspěvek od breta1 »

Nevi prosim nekdo, jak sehnat co nejlacineji hotovy meric frekvence, staci do 100 kHz? [nechci ale prevodnik frekvence-napeti].
Upresnim - mam na mysli hotovy pristroj s LCD nebo LED ukazatelem, treba jen 3 a pul mistnym, ktery bych vykuchal napr. z nejakeho tranzistoraku za 200 kacek [ale nevim, jestli se tam meri primo kmitocet nebo se zobrazuje nejaka analogova velicina podle "natoceni" potaku.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

V tranzistorácích je stupnice většinou "ujetá" kvůli tomu, že měří frekvenci místního oscilátoru superhetu, která je o mezifrekvenci výš nebo níž, než skutečně přijímaný kmitočet. Nejčastěji je místní oscilátor výš, takže se musí mf odečítat - a až pak zobrazovat. Pokud to není jednoduše vypnutelné, dělá to bordel při používání k jinému účelu, než je stupnice přijímače. K Tvému měření (předpokládám že to chceš na nějaký generátor) bude stačit určitě to, co nabízí Miloš Zajíc na svém webu www.zajic.cz - oddíl čítače, stupnice.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kvitko
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kvitko »

Ta frekvence není "ujetá", ale má offset, posun o mf.
To Bretta - ty si neumíš navrhnout čítač s ICLkem? To musíš všechno někde pajcovat?
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

To kvítko - vysvětli mi prosím, jaký je rozdíl mezi stavem, když řeknu:
1) že stupnice je "ujetá", protože musí měřit s odečtením mf;
a Tvým tvrzením, že:
2) "má offset"?

Není to náhodou slovíčkaření, které o vlákno vedle vyčítáš všem českým vývojářům? Viz http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 6&start=30 ??? Já to řekl česky a navíc dal do uvozovek, aby to zdůraznilo úmyslně použitý český výraz polidšťující strohou techniku, ale Ty se toho musíš chytit a tvrdě jít za byznysem, znajícím jen akurátnost - to jsem z toho za tu chvíli pochopil. Ano - v tvrdém světě byznysu se bez toho možná neobejdeš - ale tady jsme na Bastlírně. Break, sir, please - or You may take a Collision...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cust

#5 Příspěvek od Cust »

"co takhle čítač, který se jednou za sekundu resetuje"

PS: dal jsem to pro jistotu do uvozovek celé :-)
breta1

#6 Příspěvek od breta1 »

kvitko píše:Ta frekvence není "ujetá", ale má offset, posun o mf.
To Bretta - ty si neumíš navrhnout čítač s ICLkem? To musíš všechno někde pajcovat?

Věř tomu, že si to navrhnout dovedu a už jsem to taky mockrát dělal, nevím kde jsi sebral informace, že všechno musím někde pajcovat.
Ale právě proto, že vím, kolik je s tím práce a času, není nic špatného na tom, když se občas něco sežene už hotového a lacinějšího.
Jezibabak

#7 Příspěvek od Jezibabak »

já si stavěl tenhle, je fakt jednoduchý, když použiješ displey v multiplexu už od výrobce, dostaneš se na cca 15 součástek + předřadné odpory
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ht=89c2051
tatous

#8 Příspěvek od tatous »

Tohle je velmi jednoduché a postavíš to taky za 200,-Kč http://freenet-homepage.de/dl4yhf/freq_ ... unter.html
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“