historický mixér Pragomix
Moderátor: Moderátoři
historický mixér Pragomix
- tatramacek
- Artaban001
- Artaban001
Artax píše:Přesně tak! To jsou už zapomenuté principy z dob, kdy tranzistor byl pojem naprosto neznámý. Taky se regulovalo natáčením držáku s uhlíky. Například u motorů šicích strojů.
Nebo stlačováním sloupce uhlíkových tablet zvyšuješ otáčky. Jinak třeba určitý typ regulátoru dynama ty uhlíkový tablety ovládá elektromagnetem
- tatramacek
- Artaban001
tatramacek píše:Takže ten ofuk vzduchu vlastně na základě otáček odpojuje a zapojuje ty plíšky - je tam kontakt na tom plíšku - je to vlastně takový vypínač přerušující obvod na základě ofuku větráku že ? Zajímavé to řešení. No motorek vypadá že je v pořádku - akorát jak píšeš - ten asfalťák je ko - myslím že je připojen vývody k uhlíkům. Odcvaknu jej.......Ale nevýhodu to má v tom že ten kontakt toho odstředivého regulátoru jiskří a opaluje se
Jestli Ti nejde o historickou hodnotu, můžeš tam dát moderní. (dával jsem ty plastový šedý kostky z pěti drátama - Dva vstupy, dva výstupy a ten zelenožlutej dáš někam na kostru motoru)
- tatramacek
- tatramacek
- tatramacek
tatramacek píše:- hřídelky mixérů řady pragomix,eta 0010,eta 1012 jsou stejné - je to kloubová spojka
jsem od dnešní noci totální nováček na těchto stránkách a jsem nadšený za okamžitou a odpověď a radu, fakt jsem byl bezradný, takže moc díky - koukl jsem na další diskuse a je dobře, že v době, kdy si lidi hraboší pod sebe, pokud mají z čeho, závidí si pomalu nos mezi očima a ještě se kvůli tomu nenávidí, najdou se jiní, kteří ochotně druhým pomohou a poradí. Kromě přihlouplých diskusí na netu, kde si lidi nadávají, se na netu sdružují lidičky, kteří jsou bezva. Kéž by jich bylo stále víc! Pak založíme "netovou republiku"!
- tatramacek