tento prehravac jsem dostal k potencialni oprave, jelikoz byl vypalen zdroj - nejaky inteligent z CEZu pry pustil do site vetsi proud (jak velky netusim), kazdopadne pojistka byla vypalena a jedna dioda dokonce prepalena. V cele aktivni casti (nez se ~220V prevede na DC) jsem vymenil skoro vse - od kondenzatoru, pres diody, odpory atp. Ted jsem DVD prehravac zapojil do zasuvky a chova se nasledovne:
- po zapojeni do site se prepne do stand-by (na displeji zasviti OFF a rozsviti se cervena LEDka)
- jakmile ho zkusim nejakym zpusobem spustit (tlacitko on/off, play, eject..) tak na sekundu zasviti zelena LEDka, pak zhasne uplne a pak opet vleze do standby (krok 1, na displeji OFF a cervena LEDka)..
Tudiz me podezreni je, ze je v haji power switch (ktery tam je asi pro usporu energie - prave standby, dle meho nazoru) TNY267P - je to mozne, dle teto diagnostiky - ptam se odborniku?
A jeste takovy mensi dotaz - mam pouze transformatorovou pajku (nejsem zadny velky bastlic, co by 90% sveho casu delal do elektra), mohu s ni pak napajet ten cip pripadne? Slo by to tak, ze bych ji vzdy vypinal a zapinal treba 1m od toho cipu? Jak je tento cip (ktery se asi maze pomoci UV) nachylny na elektromagneticke vlny zpusobovane transformatorovou pajkou?
Diky moc za odpovedi!
Jeste nejake obrazky, jak vypada ta cast
V takovemto stavu jsem to prebral (predevsim ta prepalena dioda pusobi zajimave)
odkaz vymazán - zbytečně velký rozměr
A tady pak detailni pohled na tu desku - vymenil jsem prakticky vse, krome tech diod D17,D27, cipu IC2 (vpravo dole) a krome kondenzatoru C46 vlevo dole a prave krome zminovaneho cipu TNY267P (IC3), ve kterem se _DOMNIVAM_, je chyba.. Ale berte to jen jako selsky posudek - proto bych rad vedel pohled od nekoho, kdo tomuto rozumi vice, nez ja
odkaz vymazán - zbytečně velký rozměr
Moc diky