Crifodo píše:Andrea píše:Žárovce nevadí, že má 200°C, ale LEDce jo.
S žárovkou na 200° bys toho moc nenasvítila.
A kolik myslíš, že ta baňka s paticí při provozu má?
Moderátor: Moderátoři
honza11 píše:Já to nechápu jak je to s tím přehříváním. Pokud mají vyšší účinnost tak by se snad měly hřát o to míň ne?
honza11 píše:Teď jsem koupil přenosnou baterku, je na 3 monočlánky a má reflektor a v něm 1 diodu - píšou 3W, ta dioda má rozměry asi 2x2 mm a svítí perfektně. A nehřeje to jako ty velké akumulátorové svítilny.
honza11 píše:Tak jsem si říkal, že kdyby udělali plastovou baňku ve tvaru klasické žárovky, a celý povrch kdyby byl pokrytý takovými diodami, tak by musela svítit aspoň jako žárovka 250 W?
breta1 píše:Velka chyba se stala uz za komunizmu, kdy se neprosadil navrh jednoho politika vyrabet misto polovodicu celovodice. Kde jsme uz dneska mohli byt...
honza11 píše:Proč legraci? Dneska se na všem šetří tak to dělají z plastu, stejně jako televizory jsou v plastu místo ve dřevě, laciné reproduktory taky a příkladů by se našla spousta. Dokonce i nárazníky u aut jsem viděl z plastu místo chromované oceli. A pokud vím, tak ve starých televizorech byly taky diody ve skle (teda ne svítící, ale vypadaly jako váleček ze skla uprostřed s vláknem). Tak proč by to nešlo?