zátěž

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mmillan

zátěž

#1 Příspěvek od mmillan »

Obracím se na více for pro pomoc, našel jsem na netu tuto el zátěž http://www.tosi.cz/elektro.html#el_zatez a chtěl bych se zeptat jestli k tomu není k sehnání dps, nebo zda-li se nedá najít někde v amáru??Všem dík za odpovědi.
vrky

#2 Příspěvek od vrky »

Elektronická zátěž

Občas se hodí mít regulovatelnou zátěž pro testování zdrojů, měničů, nabíječek atd. Stará verze mi už moc nevyhovovala, tak jsem se rozhodl postavit novou, modernější a s více funkcemi než jen regulovatelný odpor.
Stará verze

Prošel jsem si pár zapojení z internetu, knih a časopisů a nakonec jsem se nechal inspirovat konstrukcemi uveřejněnými v časopisech Stavebnice a konstrukce A Radio 3/1999 a Konstrukční elektronika A Radio 1/2002.
brkon

#3 Příspěvek od brkon »

Ahoj lidi, chtěl bych se zeptat, jestli by šel do zátěže použít IGBT tranzistor, jeden 50A se mi válí v šuplíku. dík
Skay
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Skay »

Myslím si, že IGBT je navržen pro spínací účely a v lineárních aplikacíh se bude chovat dost nervozně :D
brkon

#5 Příspěvek od brkon »

Tak jsem to poskládal na nepájivém poli, na místo LM358 jsem dal TS271 a jako výkonový člen to IGBT na chladiči od procesoru XP2400. proudová stabilita dobrá, teplota IGBT na pouzdru byla při výkonové ztrátě 90W 50°C, teplota chladiče asi 35°C. Ještě to chci zkusit na nabíječce 12V 20A, ale to už asi neuchladim, až to otestuji tak napíšu co to sneslo.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“