Elektrostatický náboj vzniklý chůzí
Moderátor: Moderátoři
tornado6 píše:Tie rany su len vyrovnavanie napeťoveho potencialu, teda myslím, ked je niečo nabité statickou elektrinou a ja som oproti tomu akože vybitý tak pri dotyku nastane preskok a vyrovnanie potencialu nabitia, bud sa ten predmet cez človeka vybije alebo zostanete vy nabitý a pri dotyku ineho predmetu sa to znovu opakuje.
No právě, takže nabitá vůči zemi je právě klávesnice od výtahu a ne já, tak to tím pádem není uzeměný.
Zmije píše:tornado6 píše:Tie rany su len vyrovnavanie napeťoveho potencialu, teda myslím, ked je niečo nabité statickou elektrinou a ja som oproti tomu akože vybitý tak pri dotyku nastane preskok a vyrovnanie potencialu nabitia, bud sa ten predmet cez človeka vybije alebo zostanete vy nabitý a pri dotyku ineho predmetu sa to znovu opakuje.
No právě, takže nabitá vůči zemi je právě klávesnice od výtahu a ne já, tak to tím pádem není uzeměný.
Kovová část ovládacího panelu výtahu nespojená s nulovým vodičem je závada a takový výtah by neprošel revizí, to se mi nezdá.
PS: omluvte pravopis dík
Na jedné brigádě jsem uklízel na stavbě kanceláří T-mobile v Roztylech. Jsou tam poplechované podlahy a vysával jsem průmyslovým vysavačem 2 x 2kW. Měl kovový plášť a plastový kolečka. Po pár minutách běhu se to nabilo tak, že stačilo vzít tu kovovou trubku a proti podlaze to hodilo výboj přes 2cm. A to jsem si nejdřív myslel, že to probíjí...
Ještě jsem pracoval na IT oddělení a když jsem přešel po koberci v kanclu, tak jsem se nabil tak, že jsem se dokázal vybít i skrz klávesnici notebooku. Nic se nestalo, ale vyměnil jsem boty. Tím se to vyřešilo...
Ve škole se teď bojím chodit do knihovny. Je tam totiž uzemněná klika a já jsem snad vždycky nabitej....
Riešenie? Nešuchtať nohami, ale priamo našľapovať, prípadne vyzuť
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]