Heslo biosu Compaq EVO D510

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Andrea

#16 Příspěvek od Andrea »

zslaby píše:
Andrea píše:Víš vůbec ty chytrej, co je to BIOS? Nevíš, jinak bys neplácal takový kraviny. Bez BIOSu se počítač nerozběhne, natož aby se dostal na disk, tak nemůže být BIOS na disku. To jsou perly :roll:

ted se te zaptam kolik jsi v zivote delal pocitacu Compaquk ?? ja 23 a bylo to silene cast biosu kd eje proceosr a ramky a hdd, je na desce ale zbytek je na hardisku klidne se zeptej firmy tady http://eshop.infotechcz.cz/

oni ti reknou ze mam pravdu oni dovazeni z nemecka pocitace repasovane z bank. a reknou ti kde maji Compaquky Bios !!

No když ani nepoznáš ženskou od chlapa, tak se ani nedivím, že nepoznáš BIOS od harddisku. :roll:
Maskot

#17 Příspěvek od Maskot »

Andreo co Ty vis o PC?Poucujes tady a videlas vubec nekdy ten Compaquk a navic z nemecke banky??Myslim,ze mas jeste co dohanet :D :D Technika jde vpred,stejne jako mladi :) nelze jen trvat na zastaralych principech :)
Andrea

#18 Příspěvek od Andrea »

Ano, stydím se :oops: a uznávám, že hradecký Compaquk z německé banky jsem ještě neviděla, takže možná má i BIOS na harddisku.
rezis

#19 Příspěvek od rezis »

Má pravdu že některé velmi staré nb compaq měly takový divný bios do kterého šlo vlézt pouze přes utilitu na diskete. Nicmene stale to byl bios na desce...
Internet - metla lidstva
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Kouknu a mám z toho šok :o Sem teď z toho šoku zapoměl, kam jsem dal mávátko na zítřek. Musím se podívat na harddisk jestli tam není, ale nevím nevím, díval jsem se jen 23x, což je asi půlhodinové koukání. Když tak si ho půjdu koupit do Zeleniny či Drogerie. :wink:
rezis

#21 Příspěvek od rezis »

p32 píše:Kouknu a mám z toho šok :o Sem teď z toho šoku zapoměl, kam jsem dal mávátko na zítřek. Musím se podívat na harddisk jestli tam není, ale nevím nevím, díval jsem se jen 23x, což je asi půlhodinové koukání. Když tak si ho půjdu koupit do Zeleniny či Drogerie. :wink:

Mávátko neřeš to máš ještě čas. Mi někde ulítla čarodějnice na dnešní večer.
Internet - metla lidstva
p32

#22 Příspěvek od p32 »

To je fakt, jak se ale zbavit taky té čarodějnice ? :wink:
zslaby
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od zslaby »

rezis píše:Má pravdu že některé velmi staré nb compaq měly takový divný bios do kterého šlo vlézt pouze přes utilitu na diskete. Nicmene stale to byl bios na desce...

a jsou modely ktery maji cast biosu na disku. klidne se zeptej ty firmy.
moc takovy pc compaquku jsme resil moc.
Andrea

#24 Příspěvek od Andrea »

A není náhodou na disku Setup? Mezi Setupem a BIOSem je malinkatý rozdíl.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od jankop »

No to, že jsi těch počítačů Compaq řešil moc, o nich nic nevíš. Je pravda, že tyhle počítače měly systémovou partition. Ale byl na ní pouze Setup a Dignostika. Pokud se zrušila tato partition, tak se použily diskety s ekvivalentním softwarem pro případné nastavení BIOSu. BIOS byl pochopitelně součástí základní desky, jinak to prostě nejde.
Když se vrátím k tématu. Nesetkal jsem se s desktopem, kde by nešlo CMOS jednoduše smazat. Jen najít správný jumper, případně určit kam se má přepnout a hlavně nezapomenout před tím odpojit PC od sítě!
rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

A aky je rozdiel medzi BIOSom a vertikalom? :lol:
gino

#27 Příspěvek od gino »

rnbw píše:A aky je rozdiel medzi BIOSom a vertikalom? :lol:

V biose nie sú kondiky. :D
Crifodo

#28 Příspěvek od Crifodo »

p32 píše:To je fakt, jak se ale zbavit taky té čarodějnice ? :wink:

zeptej se pátera Bobliga.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Jind%C5%99ich_Boblig
ale dnes jsou bosorky tuším hájené.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od forbidden »

jankop píše:No to, že jsi těch počítačů Compaq řešil moc, o nich nic nevíš. Je pravda, že tyhle počítače měly systémovou partition. Ale byl na ní pouze Setup a Dignostika. Pokud se zrušila tato partition, tak se použily diskety s ekvivalentním softwarem pro případné nastavení BIOSu. BIOS byl pochopitelně součástí základní desky, jinak to prostě nejde.

Je to presne tak. Ted uz jsem zadnej Compaq dlouho nevidel, ale driv kdyz jsem jich par spravoval to tak bylo urcite. Ta skryta partisna sla normalne obnovit, treba pri havarii disku. A to bys bez fukncniho BIOSu tezko dokazal (pro zslabeho).
DKL

#30 Příspěvek od DKL »

První odkaz při zadání "EVO D510 password" do Google:
But! i found a jumper, no47 which when you remove it, it will remove all passwords!!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“