Codegen 300XX - funguje len polovica pomocneho zdroja
Moderátor: Moderátoři
Nepíšeš ale typ zdroja. To môže viacej pomôcť.
Typ zdroja je EC model 350x, 350W zdroj ATX.
- Přílohy
-
ec200x.jpg- (244.81 KiB) Staženo 512 x
S tymi TL494 to robim tak, ze ked neviem najst nic zle a zdroj stale nejde, tak ho vymenim. Kedze stoja par korun, mam ich nakupene do zasoby
rnbw píše:...............S tymi TL494 to robim tak, ze ked neviem najst nic zle a zdroj stale nejde, tak ho vymenim. Kedze stoja par korun, mam ich nakupene do zasoby
Na niektoré IO som si vyhradil "funkčné vzorky", kde som zaletoval objímky, v ktorých podozrivé IO skúšam.
jarod píše:Dostal sa mi do ruk zdroj Deer model:DR-400ATX. Je tam obvod oznaceny ako 2005 / KA235230504H. Da sa ten obvod nahradit TL494 ?
Vdaka
Nedá.
http://www.china-ate.com/PDF/IC/AT2005B.pdf
Je to zdroj ALLIED, model AL-8360BTX, 350W. Po otvorení je vidieť, že bol letovaný výkonový trand pomocného zdroja. Ten funguje. Zdroj je osadený PWM regulátorom 2005Z. A tu začína môj hlavobôľ. Nenameral som nap. napätie na IO. Mám zapojenia pin-ov pre obvody 2003, 2005 a 2008. Vychádzal som z 2005-ky, no nenameral som nič. Na niektorých pin-och boli nejaké napätia, ale nie požadované. Reku obvod má asi napájanie v skrate a to spôsobuje chýbajúce Ucc na obvode. Tak som ho dal von. A teraz sa ukázala záhada, ak to tak môžem nazvať. Kým 2005-ka má Ucc na pin 15 a zem na pin 7, pri meraní tam napätie nebolo. Nameral som ale 4,7V na pine 1, následne som hľadal GND, ktoré som našiel na pin-e 12. A to patrí ale pre obvod 2003. Tak som si ešte pozrel, kde sú výstupy pre budiace tranzistory a ajhľa - sú tam, kde ich má 2003-ka. Záhadou je, prečo je doska osadená IO s označením 2005Z. Alebo to Z znamená "zmetok"? Iba poznamenávam - obvod 2005 tam boj od výroby. Dôkladne som prezrel vývody pred vyletovaním a nebol ani len náznak, že by bol menený.
rnbw, nemáš skúsenosti s niečím podobným? Náhradu 2003 mám, asi to tam zajtra prdnem a uvidím. Ja, majiteľ má vypnutý mobil už druhý deň - je na školení, inak by som sa bol opýtal, či mu to po vybalení fungovalo.