Thomson 33MN79H nejde zapnout
Moderátor: Moderátoři
kingofroad píše:masar píše:To je málo.
Vidiš a já myslel že ukondíků je to nějak tak jedno. DObrá koupim teda uplně nový
Pak mám 330uF/250V ale to jeasi zase málo na Volty
Vždycky je lepší napřed měřit a teprve pak vyměňovat. Změř na tom kondenzátoru napětí, mělo by být přes +320V(pozor ne proti kostře) a nemělo by se příliš měnit.
Dále měř napětí v důležitých bodech, hlavně Usys (+125V proti kostře).
Viz obrázek.
- Přílohy
-
Obrázek2.png- (28.83 KiB) Staženo 123 x
- kingofroad
na Usys oproti zemi je 84V nekolísá to znamená že je něco špatně ve zdroji.
Dioda DP53 má na výstupu 11,2V a má mít 24V
Dioda DP54 má 9V a má mít 13,5V
Dioda D55 má 0V a má mít 13V
DL13 má 0V a má mít 13V
DL11 má 0V má mít 196V
Asi má ta televize moribundus
Ještě děkuji za to schéma , rád bych věděl kd se to hledá nemohl jsem najít
Schema je pro šasi TX92. Lze snadno vygooglovat.
Závada bude spíše v obvodu řádkového rozkladu, nebo v jím napájených obvodech. Zde se bez jistých znalostí a osciloskopu těžko obejdeš. Je totiž nutné zjistit průběhy napětí Uce tranzistoru KSŘ při pokusu o start. Pokud není vadné samotné vn trafo, lze pokusně od něho odpojovat jednotlivé zátěže, dokud impulzy zpětného běhu nedosáhnou patřičné velikosti (+1300V). Ale v tvém případě nevím, jest-li jsi schopen takto postupovat a nic lepšího mě zrovna nenapadá.
- kingofroad
jave píše:Prosim Te vyndej ten radkovy tranzistor co jsi omeroval napetove a zmer jeho prechody. Cerveny drat meraku na bazi a mer proti E a C a pak opacne. Zrovna tak zmer mezi sebou C a E. Pak napis.
Hned provedu už nahřívám mikropájku doufám že je namysli tenhle http://isis.khnet.info/thomson/tranzist ... 516%20.JPG
kingofroad píše:jave píše:Prosim Te vyndej ten radkovy tranzistor co jsi omeroval napetove a zmer jeho prechody. Cerveny drat meraku na bazi a mer proti E a C a pak opacne. Zrovna tak zmer mezi sebou C a E. Pak napis.
Hned provedu už nahřívám mikropájku doufám že je namysli tenhle http://isis.khnet.info/thomson/tranzist ... 516%20.JPG
Ano ten. Reagovat budu zase pozdeji. Secu zahradu a ted jsem si jen odskocil. Ale podle vysledku ti urcite bude reagovat i nekdo jiny
- kingofroad
- kingofroad
- kingofroad
- kingofroad
Kdyby byl přehlednější datasheet třeba přímo výkres zdrojové části bylo by to super. Taky děkuji zůčastněným za pomoc.
Co ty akubaterie využiete někdo? Nemyslím na prodej , prodat je můžu sám ale jestli se někomu pár kousků nehodí mám tu ještě 8KS 6V Bloků a nějaký 12V a další věci jako AT zdroje atd. Zašlu balíkem když si zaplatíte poštu