Hallova sonda do regulátoru
Moderátor: Moderátoři
Hallova sonda do regulátoru
Porovnaj základné parametre tých dostupných s týmito z Ebay. Vyššia hysterézia by nemusela až tak vadiť, prinajhoršom vymeň všetky tri.
to vypadá že ty sondy jsou jen pro spínání
Davidus píše:http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&ipp=12&lang=cz&cur=CZK&inc=detail&gesid=GES05600275
to vypadá že ty sondy jsou jen pro spínánínení mi jasný jak by se s tím mělo dát regulovat
Však ani nič neregulujú, dávajú len riadiacej elektronike signálny impulz, že má zopnúť nasledujúcu fázu pre správnu funkciu motora. Je to spätná väzba. Elektronická obdoba komutátora s uhlíkmi.
Reguláciu výkonu obstaráva iná časť, PWM regulátor vo výkonovej časti...
Snad by se dala sonda vyorat z dps ze staré CD mechaniky, jsou tam tři.
Když seženeš někde na aukru nebo ve sběrném dvoře klávesnici Consul, tak máš těch sond asi 100. (MH3SS2). Jestli tedy bude vyhovovat rozměrově a napájením.
Jinak se mi podařilo vypreparovat tu starou sondu, připadal jsem si jak kdybych odkrýval zkameňěliny dinosaura
Edit: no super tak ten typ nemužu najít. ani google nepomáhá, hold to maj číňani dobře vymyšlený
Davidus píše:no jenže tady je ta sonda použita u plynu, je vlastně mezi dvěma magnety a podle toho jak je kterej blízko, mění se výkon motoru (zjednodušeně řečeno) asi jsem to na začátku špatně vysvětlil
Jinak se mi podařilo vypreparovat tu starou sondu, připadal jsem si jak kdybych odkrýval zkameňěliny dinosauranakonec se povedlo a typ je na světě.. S 49E a na drhém řádku 804
No vidíš, a touto informáciou si mal začať.
V tomto prípade pôjde o sondu s lineárnym výstupom, neviem, či takú zoženieš. Ovládanie "plynu" je u týchto regulátorov 0 až 5V, takže je možné to nahradiť lineárnym potenciometrom, kde jeden (spodný) koniec dáš na 0V, horný na 5V a z bežca pôjde výstup do elektroniky. Vhodná hodnota potenciometra je okolo 1k Ohm. Tak to mám v akceleračnej páčke zapojené ja. Zmeraj tie tri dráty a potom povedz výsledok...
Dej tam takovou, jakou seženeš a výstup ev. upravíš, nebo to předělej na LED a fotoodpor. A příště než koupíš nějakou spotřebku z Chiny si dej pár facek
http://www.gme.cz/cz/index.php?product=533-448