konvergence
Moderátor: Moderátoři
konvergence
Pak by neplatilo, že nakláněním vychylovacích cívek vpravo se zvětšuje modrý obraz, zatímco červený se zmenší (a naopak), přičemž zelený obraz se nemění. Zrovna tak by už neplatilo, že svislým náklonem vychylovaček by se měly červený a modrý obraz navzájem proti sobě natáčet (zelený opět na místě).
Chyba statické konvergence, která je uprostřed maskovaná neostrostí stopy, se ale směrem k okrajům zvětšuje - to se stává, když se při přepravě uvolní kroužky.
Takže otázka zní, co že to vlastně na té obrazovce dělá se signálem mříží?
Děkuji za informaci. Je to už 20 let co se tím neživím, ale ještě sláva něco v hlavě zůstalo. Dám zpět původní vychylovyčky ( mají šroubky na naklápění ). Na nové obrazovce jsou přilepeny tavným lepidlem a pokusím se seřídit. Generátor mříží ještě mám. Mas ka se zdá, že hnutá není, možná systém, ale to poznám až budu moci manipulovat s vychylováním.
Problém byl v dolní, horní části a na levé straně v šířce cca 5 cm a nešel seřídit.
Díky za nakopnutí.
urbanek píše:Oni ti to v tom Retonu neseřídili? Já jsem od nich bral už docela dost obrazovek, a všechny barevné měly nasazené vychylovačky a perfektně seřízenou konvergenci... Druhá jakost tam obvykle znamenala nějakou tu černou tečku na stínítku...
Tečka žádná, ale konvergence na hranici I. jakosti bohužek. Skutečnost je tak III. - nestandard.
Kroužky mi nějaké zbyly z jiné obrazovky, tak jsem jednotku magnetů vyměnil celou, a zašteloval jsem si u obou obrazovek.
pentoda píše:Chalani: kokun a pajosek2
A co demagnetizace obrazovky?
Tak to by tedy "mlátilo dveřma", když tu řeší čistotu a konvergence a přitom by neměl odmagnetovanou masku obrazovky'
Potlesk
Díky , ale nemlátí. I tu cívku sem našel.
Raději jsem na to upozornil,víš,co se tady občas děje.
Nemám zájem o korekci pravopisu.