Programování PLC automatů

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mathe

Programování PLC automatů

#1 Příspěvek od Mathe »

Chtěl bych se vás zeptat, zda někdo nezná nějákou jednoduchou konstrukci na programovací kabel pro PLC automat: Direct Logic 05 ?
Moc se mi nechce vyhazovat tisíce za programovací kabely přímo od výrobce. Předem děkuji.
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

Tento typ neznám,
ale popis kabelu musí být uveden v manuálu k dané komunikační jednotce. Alespoň u mě to tak vždy bylo a kabely jsem si podle toho vyráběl sám...
SMITH

#3 Příspěvek od SMITH »

Cust píše:Tento typ neznám,
ale popis kabelu musí být uveden v manuálu k dané komunikační jednotce. Alespoň u mě to tak vždy bylo a kabely jsem si podle toho vyráběl sám...

To bola pravda len u nižších radách automatov , pripadne logických relé . U vyšších automatou je spravidla je komunikácia cez RS485 respektíve jej profi klonov , kde už musia byť prevodníky buď z RS232 , USB .
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Cust

#4 Příspěvek od Cust »

to samozřejmě může být...
ale, pokud je to USB, tak může koupit kabel v každé druhé trafice
pokud je to RS4xx, tak jde koupit bezproblémů převaděč
pokud je to RS232, tak kabel udělá klidně sám

myslim, že mu jde jen o zapojení konektoru a to by mělo být v tom manuálu, nebo ne?
Mathr

#5 Příspěvek od Mathr »

No takhle, na tom PLC jsou pouze 2 kontakty (lan -ale nejsou to RJ 45, ale starší modemové, myslím RJ 16) technický manuál jsem stáhl zde: http://www.teconsro.cz/prod_automaty_dl05.php
Mathe

#6 Příspěvek od Mathe »

Takže jsem trochu postudoval anglický manuál. Pochopil jsem z toho, že je to programovatelné přes konektor RS232 (hned na prvním obrázku). Ovšem jak už jsem se zmínil, do PLC automatu vedou pouze ty konektory RJ11, ne RJ16. Takže zase nevím, který drát kam připojit.
Cust

#7 Příspěvek od Cust »

Co chceš víc?
Přečti si to celé...
Přílohy
RS232.jpg
(78.3 KiB) Staženo 120 x
Mathe

#8 Příspěvek od Mathe »

Díky, už jsem se k tomu taky dostal
Mathe

#9 Příspěvek od Mathe »

Ještě bych měl dotaz, na který konektor mám zapojit to napětí +5V ? http://hw.cz/rs-232#konektory zde ani na jiných stránkách o nějákém zdroji energie v RS 232 nepadla ani zmínka, takže jsem z toho trochu na větvi.
Cust

#10 Příspěvek od Cust »

Zapoj TXD, RXD a GND...
honza_jan

#11 Příspěvek od honza_jan »

Když už tady běží takovéto vlákno, tak bych měl taky dotaz. Dostal se mi do ruky prehistorický PLC Ecomat 100 typ C 12503. Má to 16 vstupů a 16 výstupů. Na netu jsem žádné info nesehnal. Výrobce IFM na svých stránkách pouze uvádí, že to kdysi vyráběli. Poslal jsem jim tedy mail, bohužel česky a tak jsem se odpovědi nedočkal, byť tato firma má u nás zastoupení, ale sídlí v Německu a maily jdou do centrály.
Vznáším tedy dotaz, jestli má někdo nějaké info k tomuto typu, případně i vývojové prostředí, které by umělo nakrmit tento typ PLC. Procesor tam je 80C31 a základní noty má nacpané v 27C256. Uživatelské noty jsou v EEprom DQ2817A. Zahodit to je škoda, protože to vypadá, že to je funkční.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“