Pánové, to co řešíte je pouhý amatérismus, rvát ložisko konkorem, nebo čistit benzínem a pak cpát vazelinou. NEBRAT!!!!!!! Ta pračka se za pár dní, či týdnů vráti, s pěkně nasraným kupcem a možná nevratně poškozeným motorem kvůli pajdě, neboli padesátikoruně. Nějaký čásek jsem se tím živil, vykoupili jsme pračky od cikánů co to tahali z německa, zrepasovali a s dobrým ziskem prodali přes síť bazarů, bylo to celkem dobrý jako vedlejšák. Jestliže si tím pán přivydělává, občasnou opravou a prodejem, vyplatí se mu udělat si svůj třmenový stahovák s jemným závitem na tu řemeničku, jinak kdejaký trochu slušný soustružník mu ji stáhne za pomocí soustruhu. Nýty co drží tělo statoru a čela po kupě, jsou železné poniklované, běžně jsme je nahrazovali dlouhými imbusáky a maticí s silonovou vložkou. Ložiska na ten motor stojí cca. do stopadesáti korun obě a uhlíky kolem stoosmdesáti pár. Já jelikož jsem Liberečák, nakupoval jsem ložiska ve firmě PUMA a uhlíky v P+M servise, ale každé větší město bude mít krám, specializovaný na prodej ložiskového zboží a servisáky praček, kde se dá zjistit zdroj náhradních dílů. Jo abych nezapomněl, to ložisko, jakmile se jednou odloupne byť skoro neviditelně chrom, je nenávratně v prdeli a nevyléčí ho ani svěcená voda, natož konkor (Jinak je to jen ZBROJNÍ OLEJ, to znamená olej co uvolňuje nečistoty po hoření a pak teprve maže) nebo jakákoliv vazelina.

Jinak těm, co by si chtěli doma opravit jakoukoliv pračku, nikdy neberte ložiskové sety ale nakupte si ložiska samostatně v ložiskárně a gufera, buďto opatrně sundat, nepoškodit a vrátit, anebo jen koupit u servismenů samotné gufero, dají se tak ušetřit docela velké peníze byť i na jediné pračce.

počty tam jsou velice primitvní, jak někdo pdal výše, ložiskový set Bosch 2500,- a skladba: 2xložo do stovky, jedno gufo za dvě až tři stovky a zbytek je za ten nápis BOSH