Zapojenie autoradia
Moderátor: Moderátoři
Zapojenie autoradia
- Přílohy
-
autoradio.JPG- (17.54 KiB) Staženo 497 x
Ono se mu nelíbilo napětí přivedené zvenčí na výstup pro motorovou anténu: pokud tam bylo před zapnutím přístroje, rádio se hned po zapnutí kouslo a přestalo reagovat na další ovládání. Než jsem přišel na to, že musím držet PWR před otočením klíčkem, aby fungovalo pokaždé, chvíli to trvalo. Ještě větší blbec spojil výstup na anténu s plusem od klíčku, takže na některých obvodech rádia byla šťáva před "oficiálním" zapnutím. A procesor to zřejmě zblblo.
Štípačky to spravily a dál jsem to nezkoumal. Co to bylo za model, už nevím, ale určitě jich bude víc.
Tak nepřemýšlej o úspoře koruny za D2 a dej ji tam.
Tá dióda D2 (vlastne ten modrý vodič)tam musí byť zapojená z toho dvôvodu, že keď vypne kľúčik, tak rádio má hrať.gepard píše:Jj, diodu antiparal. k motorku, či relé kvůli těm nap. špičkám ano. Nebál bych se ale D2 vypustit-nezapojit, a ten modrý vodič nechat buď nezapojen nebo v případě použití té antény, zapojit ho přímo na ní, jak bývá v manuálech psáno. Výrobci těch antén "odrušení" motorků již vyřešili.
Jancis1 píše:Tá dióda D2 (vlastne ten modrý vodič)tam musí byť zapojená z toho dvôvodu, že keď vypne kľúčik, tak rádio má hrať.gepard píše:Jj, diodu antiparal. k motorku, či relé kvůli těm nap. špičkám ano. Nebál bych se ale D2 vypustit-nezapojit, a ten modrý vodič nechat buď nezapojen nebo v případě použití té antény, zapojit ho přímo na ní, jak bývá v manuálech psáno. Výrobci těch antén "odrušení" motorků již vyřešili.
... zdárec, jsem zaseklej jak tatar, TEMNO jak od Jiráska, nevím, proč jsem si to neuvědomil.