radiokazeťák nejde zesílit

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robin76

radiokazeťák nejde zesílit

#1 Příspěvek od robin76 »

Zdravím,
potřeboval bych poradit jak opravit jednoduchý radiokazeťák. Nedá se pořádně zesílit - hraje slabě. I když je volume na max. přednes je slabě zkreslený přesto ne hlasitý. Je to nějaký monofoní THOMSON , hledal jsem něco jako koncový zesilovač či tak. Jeden ze dvou IO uvnitř je KA22130 což je nějaký 1chip tape recorder system (with power amplifier) - jeho výměna nepomohla.
Přikládám datasheet toho integráče.
Dík za každou radu
Přílohy
ka22130.pdf
(160.64 KiB) Staženo 145 x
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Ten šváb za to s velkou pravděpodobností nemůže - tohle vypadá na závadu "před ním" - tedy buď je vyschlý nějaký vazební kondík, nebo tam máš "študenta" čili studený = nedokonalý pájený spoj, anebo je tam ještě další zesilovací součástka, která má závadu. Pokud to hraje, a klidně i jen slabě, nebývá to výkonovým zesem - to by to nehrálo vůbec. Skutečná příčina je jinde a možná nebude jen jedna.
Na pořádné určení původce problémů by to ale každý pořádný bastlíř, o servisákovi nemluvě, potřeboval mít otevřené před sebou na stole a k tomu ještě lépe schéma, aby se dalo jít bod po bodu a aspoň orientačně měřit. Pokud tohle nejsi schopný udělat, hledej ne závadu, ale někoho, kdo ji bude umět nalézt líp než Ty.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
robin76

#3 Příspěvek od robin76 »

Dík za rady. Jo "študáky" znám - otec tuto hantyrku taky používal. Další zesilovací součástku nevidím... Mrknu na ty elyty...
Taky jsem ale chtěl poděkovat za vinikající článek co jsem tu před časem četl o tuzemských gramofonech - DIKY
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Najdi si vstup toho IO a chod "po ceste".
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“