Chlazení piva
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jen ti nezkušení, zvyklí na bublinkovaté pivo bez pěny (za tuhle "modernu" bych střílel) se stále snaží točit pivo po skle a remcají, že to pění...
- kevin_mitnick
Pokud to tlacis CO2, mas z piva nakyslou sodovku po ktere mas akorat problemy s nafouknutym brichem.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
kevin_mitnick píše:Tlacit pivo CO2 (a jeste nejlepe technickym CO2 a ne potravinarskym protoze cena) je neco, za co bych strilel. Pivo se ma tlacit vzduchem (u rychlych akci kde nevadi postupne zvetravani piva, protoze se pivo vypije podstatne driv nez by zvetralo) a nebo DUSIKEM, popripade smesi 80% dusik 20% CO2.
Pokud to tlacis CO2, mas z piva nakyslou sodovku po ktere mas akorat problemy s nafouknutym brichem.
Věnoval jsem dost času na zjištění, že technický CO2 je daleko lepší a má zaručenou kvalitu než potravinářský. Jinak nejlepší pro pivo je Biogon, tedy dusík a CO2 1:1, pro občasné pití je to zbytečný přepych. To se už můžeme bavit o značce piva, kdo pije sračku z Gambrinusu, tak je mi ho líto
Jindra
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
ZdenekHQ píše:K honění solanky v chlaďáku použil jeden umělec oběhový čerpadlo (připojení dvoudrát), prostě vhozený do nádržky. Druhý umělec tento chlaďák připojil na "samodomo" prodlužku bez PE a svodové proudy z čerpadla způsobily, že pivo nešlo dost dobře natočit, protože chlaďák se bránil pořádnými kopanci....
Tohle je zase o 🤐, marne slov.
ad sud v lednicce: je to sice dobry, rychle a levny reseni(znamy to ma), ale krapet nemobilni. Jedinou velkou vyhodou toho je, ze o to muzete byt opreni pri toceni piva a debatovat
Jeden cas jsem uvazoval, ze vyrobim neco z maleho mrazaku(ucel to splni myslim si lepe a je to mobilnejsi), kde budou natocene trubky a na tom pridelany kohout...no jeste jsem se k tomu nedostal. Ale kdyz se da pujcit chlazeni i s kompresorem za 200-250 na par dni, tak se mi do toho moc nechce.