hardwarová nebo softwarová chyba?
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
hardwarová nebo softwarová chyba?
Vzápětí začnou na obraze naskakovat barevné skvrnky viz foto, někdy pc úplně zatuhne a pomuže jen tvrdý restart.
Zatím jsem přeinstaloval ovladač grafické karty a pc projel antivirem, ale to nepomohlo.
Vidíte to spíš na hardwarovou chybu?
Dík
- Přílohy
-
+++.JPG- (121.04 KiB) Staženo 119 x
- Peterseal
Co sa tyka hardwaru tak sa moze prehrievat GPU, neviem ci by takuto chybu sposobily vadne pamäte. Tak prekontroluj ci dobre nasadeny chladic na nom.
-
Návštěvník
Tak jsem spustil z live-cd linux ubuntu a čekal až jsem se dočkal, chyba se projevuje i tady (i když o poznání později), takže na 99 procent hardwarová chyba. Dáme novou grafiku.
-
maniacccc444
OT mám ati radeon 9000pro
když přetaktuju a přetáááhnu rachlost pamětí tak mi začne dělat artefakty
když přetaktuju a přetáhnu jádro tak mi VPU recover resetuje jádro kuli chybám..
ne že by se mi karta přehřívala ale nestačej jí voltíky a V-mod na moji verzi DPS sem nenašel :/
Presne to iste robilo susede na HP Pavilion po update ovladacov (len si nespominam, ci som updatoval ja alebo Vista cez Windows Update). V udalostiach systemu boli take zvlastne chyby - zlyhanie komunikacie s pamatou a podobne dristy. Bud boli artefakty v obraze, alebo obraz uplne vypadol a boli len svetle stvorceky. Zvyklo to robit najma pri filmoch. Po nainstalovani starsieho ovladaca zo stranok HP bolo po probleme.
Akurat, ze tu to robi artefakty aj v LINUXe. To fakt skor vyzera na HW (ale mozno tym pomozem niekomu inemu).