Vilda Branka a jeho Vista překonána?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Mourek píše:Navíc když na tom PC potřebuje člověk zkoušet komponenty, kopírovat data z disků s chybama tak jsou Visty naprosto nepoužitelné.

Plne suhlasim, na to pouzivam testovaci disk, kde je Windows 98SE - tie preziju skoro vsetko. A k tomu live Linux na CD. Este mam v plane druhy testovaci disk s Linuxom.
p32

#17 Příspěvek od p32 »

drabek06 píše:Pánové, celkem zajímavý čtení :wink: Jsou tomu 2 tejdny co si u mě kamarád nechával stavět PC a dával jsem mu tam Vistu a běhalo to myslim víc než solidně. Na ploše jsem byl za pár vteřin od zapnutí PC a samotná práce v OS byla taky vpohodě. Byla to konfigurace C2D E7500 (2,9GHz), 4GB RAM. Přišlo mě zbytečný mu tam cpát WinXP který ani nenaadresujou 4GB RAM a dávat mu tam 64bit verzi se mě taky nechtělo. Takže bych to asi zhodnotil tak, že kdo má výkovej PC tak jsou Visty použitelný :wink: Asi před rokem jsem si je instl na booka (1,8GHz Turion64, 1GB RAM) a bylo to jaksi nepoužitelný . . .

Jistě, to vše je možné, ale dost nesmyslná informace. Pár vteřin po zapnutí PC pro zjevení plochy má asi tu hodnotu, že si zapnu PC, pár vteřin počkám a pak si jdu teprve 5 minut dělat kafé :lol: Nebo to mělo snad ještě jiný smysl ?
4 GB RAM jsou hezké, ale mohl bys sem napsat pár aplikací pro které musí PC mít 4 MB RAM a které si dotyčný opravdu koupil ?
Hodnotíš to naprosto špatně, ten kdo má výkonnej počítač, tak si ho nebude zasírat Vistama, když mu pod XP vše jede aspoň 2x rychleji a bez problémů. Já bych si dovolil naprosto v klidu hodnotit, že Vistu si tam dávají lidi, co tomu naprosto nerozumějí, ale musejí se udělat důležitými.
Věřím, že na NB ti pojedou W7 daleko lépe (samozřejmě s nějakým odladěním).
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od drabek06 »

W7 jsem na booku taky zkoušel a blbla mě zvukovka, takže se to používat nedalo . . .
keemo

#19 Příspěvek od keemo »

mne blbla zvukovka na MOB-e s ovladacom pre vistu (realtek)-sekal sa zvuk.s ovladacom od mrkvakov to funguje akurat pri skypeovani mi kamarat tvrdi ze to strasne "huhle" a to prosim pouzivam mikrofon zabudovany v kamere CREATIVE live cam vista IM...tak neviem....uz mam na tom rozchodenu aj tv kartu,musim vsak pouzivat povodny soft z cd aby odstavilo aero lebo tieto dve veci naraz integrovana grafika nezvlada,obraz z tv karty sa seka...inak asi pohoda,P4-s478->2,8G (800fsb) a 2 GB ram...mam to nainstalovane na 2,5 palcovom disku @ 5400 rpm a musim priznat ze to je celkom svizne.Po starte som zakazal veskere indexovanie nech to nehrabe na disku...takze myslim po case urobim upg...
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od drabek06 »

To Keemo: tohle si sem neměl psát ! Teď budeš ukamenován na hranici zdejšíma členama fóra !!! Automaticky jseš pasován na "vola" jako já . . . :lol:
hafca

#21 Příspěvek od hafca »

drabek06 píše:Pánové, celkem zajímavý čtení :wink: Jsou tomu 2 tejdny co si u mě kamarád nechával stavět PC a dával jsem mu tam Vistu a běhalo to myslim víc než solidně. Na ploše jsem byl za pár vteřin od zapnutí PC a samotná práce v OS byla taky vpohodě. Byla to konfigurace C2D E7500 (2,9GHz), 4GB RAM. Přišlo mě zbytečný mu tam cpát WinXP který ani nenaadresujou 4GB RAM a dávat mu tam 64bit verzi se mě taky nechtělo. Takže bych to asi zhodnotil tak, že kdo má výkovej PC tak jsou Visty použitelný :wink: Asi před rokem jsem si je instl na booka (1,8GHz Turion64, 1GB RAM) a bylo to jaksi nepoužitelný . . .

A ty Visty byly 32 nebo 64bit? Ten 32 bit systém ty 4GB nedokáže adresovat a pak je fuk, jestli jsou to XP nebo Visty. Jestli se pletu, tak mi oprav.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

A teraz sa priznajte, kto z vas ma tu Vistu kupenu...
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od drabek06 »

Hafca: Visty mě těch 4GB RAM naadresovaly úplně vpohodě . . .

Rnbw: Jóóó, tak to jde mimo mě :wink: Na žádnym PC co mám, Visty nemám 8-)
hafca

#24 Příspěvek od hafca »

Napsal jsem to úplně přesně. Vidět po SP1 4GB budou, ale stejně nevyužiješ víc než cca 3.25GB zrovna jako v XP. Zbytek se u obou systémů "ztratí" v grafice, USB, síťové kartě atd. Takže co se 4GB paměti týká, vyjde to nastejno, XP nebo Vista.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
keemo

#25 Příspěvek od keemo »

Drabek: :D nejako mi to nevadi,som na kritiku zvyknuty :D Ale aj tak si ostavam za svojim ze su lepsie ako JehoVista,ale na xp nemaju...A co sa tyka adresovania 4GB ram na 32-bit,tak to zalezi aj od samotneho systemu,osobne som kvoli tomu flashoval bios na jednej asus MB a potom to slo...ale tie 4GB sa aj tak asi vyuzit nedaju....
p32

#26 Příspěvek od p32 »

Jak už psal hafca, můžete si do BIOSu strkat co chcete, ale 4GB ve 32bitovém OS prostě adresovat nebudete, jen je uvidíte při startu. W98 při startu taky vidí 250 GB hadr, ale neumějí s ním pracovat.

to drabek06: zvukovka ti s W7 určitě neblbla, to byly jen nevhodné ovládače.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Procesory uz nejakych par rokov maju PAE. Takze na Linuxe mozes mat s 32-bitovym CPU aj 64GB RAM.
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od drabek06 »

To p32: nečekaně, to bych bez Tebe nevěděl :lol:
p32

#29 Příspěvek od p32 »

drabek06 píše:To p32: nečekaně, to bych bez Tebe nevěděl :lol:

To jsem nepochopil, co se ti stalo "nečekaně". Já jen, že píšeš o tom, že ti blbla zvukovka, která byla přitom v pořádku a bylo to asi jen rukama, co tam nedaly ty správné ovládače, což za ně neudělá ani W7, když to nezvládly samostatně ani Visty :lol:
Mě osobně se líbilo, když byl problém s funkcí ovládačů po Woknama, tak Linuxová kterákoliv verze spuštěná z CD to prostě uměla bez chyby. U nového HW samozřejmě ne.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od ZdenekHQ »

Největší výrobce softwaru na světě původně plánoval, že uživatelé budou moci u Starter edice W7 spustit naráz nejvýše tři aplikace.

Antivir + mp3 přehrávač + poznámkový blok :D A na to všechno bude stačit jen 128MB grafická karta a 1GB paměti....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“