drabek06 píše:Pánové, celkem zajímavý čtení

Jsou tomu 2 tejdny co si u mě kamarád nechával stavět PC a dával jsem mu tam Vistu a běhalo to myslim víc než solidně. Na ploše jsem byl za pár vteřin od zapnutí PC a samotná práce v OS byla taky vpohodě. Byla to konfigurace C2D E7500 (2,9GHz), 4GB RAM. Přišlo mě zbytečný mu tam cpát WinXP který ani nenaadresujou 4GB RAM a dávat mu tam 64bit verzi se mě taky nechtělo. Takže bych to asi zhodnotil tak, že kdo má výkovej PC tak jsou Visty použitelný

Asi před rokem jsem si je instl na booka (1,8GHz Turion64, 1GB RAM) a bylo to jaksi nepoužitelný . . .
Jistě, to vše je možné, ale dost nesmyslná informace. Pár vteřin po zapnutí PC pro zjevení plochy má asi tu hodnotu, že si zapnu PC, pár vteřin počkám a pak si jdu teprve 5 minut dělat kafé

Nebo to mělo snad ještě jiný smysl ?
4 GB RAM jsou hezké, ale mohl bys sem napsat pár aplikací pro které musí PC mít 4 MB RAM a které si dotyčný opravdu koupil ?
Hodnotíš to naprosto špatně, ten kdo má výkonnej počítač, tak si ho nebude zasírat Vistama, když mu pod XP vše jede aspoň 2x rychleji a bez problémů. Já bych si dovolil naprosto v klidu hodnotit, že Vistu si tam dávají lidi, co tomu naprosto nerozumějí, ale musejí se udělat důležitými.
Věřím, že na NB ti pojedou W7 daleko lépe (samozřejmě s nějakým odladěním).