Andrea píše:A u kterých PICů trvá instrukce VŽDY jeden takt? PIC nemá podmíněné/nepodmíněné skoky a volání podprogramů?
No, já vím, skoky jsou na dva cykly. To je detail, chtěl jsem říci, že se s tím dobře počítá. U těch CISCů člověk pořád hledá, co trvá 2 cykly, co 5, co 7, ve kterém cyklu se zapisuje a čte, atd. Některý instrukce se snad i trochu překrývají. Když mi jde o přesné časování, je to zdroj chyb.
Andrea píše:80Cx96 má taky vnitřní paměť jako registry, ale dá se s nimi provádět jakákoliv operace (včetně přesunu jednoho do druhého, to beru u registrů jako samozřejmost), takže se to chová jako skutečné registry a ne jako ty PIC "skororegistry", kde nejde ani jeden přesunout do druhého.
Pak ale musíš mít v instrukci dvě adresy a je delší. Je to kompromis, já bych to nekritizoval. Na tohle se dá docela dobře zvyknout. Navíc je to poměrně běžný přístup, že instrukce má jen jeden operand a druhý je vždy akumulátor, akorát tady je otočené pořadí operandů. Co je lepší, je otázka pro statistiku.
Andrea píše:Myslím, že název PICu to říká jasně, je to řadič periferií a ne standardní mikroprocesor (mikrokontrolér), je to asi jako 8042 versus 8052.
42 neznám, ale řekl bych, že v tomhle jsme zajedno.