panel z mikrovlnky

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
inflater

panel z mikrovlnky

#1 Příspěvek od inflater »

dobry den, chcel by som vyuzit obycajny panel z mikrovlnky (obycajny s kolieskami, nie digitalny) ako casovac, lenze na nom nebol ziadny popis a samozrejme som nenasiel ani pinout ci datasheet k nemu. rozhodol som sa ho zapojit takto:

http://derrick.xf.cz/mikro.jpg

Vopred sa ospravedlnujem za kvalitu obrazku, neslo to nejak zaostrit a neni na tom napisane nic. Holt, moje skusenosti: nastavil som cas a zapol do siete na "vstup". Podla nastaveneho vykonu sa na "vystupe" striedalo 0V a 230V, co by bolo v poriadku - az na to, ze ked to narazilo na koniec a cinglo (casovac na 0), striedalo to aj nadalej, 0 a 230V. A motor vrcal dalej. 8O

Neviete kde robim chybu?
proel64
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od proel64 »

Je to logicke,ze ten motor ide stale,ved ho mas napojeny rovno na napatie.Musis ho zpojit tak,aby pri cinknuti nedostaval napatie.V tom spinaci je jeden mikrospinac-asi taky ako vo dverach co zapina a vypina-podla zvoleneho vykonu,a jeden mechanicky kontakt,ktory zopne ked otocis casovacom a cez ten musis zapojit ten motor.Ked casovac cikne v nule,kontakt sa rozpoji,bez ohladu na to,aky stav je na tom spinaci vykonu-zap alebo vyp...Pomeraj este raz...
inflater

#3 Příspěvek od inflater »

ach jo... do tretice vsetko dobre a napokon jeden vstup (faza) sa mala zapojit na ten uplne krajny pin, ktory sa spoji s motorom (0R4) len vtedy ked sa nastavi cas. :roll: no presne ako som to naznacil v obrazku a nevsimol som si... ale aspomze konecne ide.

//edit: :D nevsimol som si ten post hore, napokon som na to sam prisiel :D
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“