Eagle a problem
Moderátor: Moderátoři
jandu píše:Teraz už rozumiem.
Kreslím v Eagle málokedy, preto asi-teda určite v predošlej verzii som ťahal spoje pomocou "wire". Teraz v novej to robím pomocou "route" a preto sa "divím".
Tahat spoje pomoci wire je hovadina, to nedelej...vzdyt tak NIKDY nemuzes desku dokoncit, porad ti to bude vyhazovat errory. I v tom ceskym navodu, na ktery jsem ti posilal kdysi odkaz na email to mas napsany...ze si to necetl?
Ty mas hlavne problem s pojmy, mluvis tady o ratsnest, pritom to ratsnest neni
A jeste by me zajimal duvod proc si presel na novou verzi, kdyz ses poradne nenaucil v predesle...pak v tom mas hrozny hokej a budes v tom plavat dal. Vyber si JEDNU verzi a v ni se poradne nauc, pak ti nebude prechod na vyssi delat problemy, kdyz se zmeni nejake prikazy, ci interface.
TOMY199 píše:Mam EAGLE-4,16 mam s nim problém.Ked vložím súčiastky a poprepajam ich potom prepnem na plošak a na plošaku sa mi tie čari neukážu predtým to išlo. Nevie mi niekto poradiť kde je problém ?![]()
Jestli myslíš ty "gumové" vzdušné spoje, tak sis asi vypnul jejich zobrazení, musíš mít v Display zapnutou hladinu 19 Unrouted.
TOMY199 píše:Mam dalši problem keď som stlačil-MYLAYERS-zmizli my všetky čiary.čo treba stlačiť aby sa znovu objavili čiary.
Muzes mi rict jednu vec, proc mackas tlacitka, kdyz vis PRD o tom, co to dela? Tohle je tak do Bohnic!
Nejdriv si precti manual, pak se ptej.
PS: a pokud je mi znamo, zadne tlacitko MYLAYERS tam neni.
TOMY199 píše:Už som to opravil musel som vymazať plošak a potom som otvoril schému a prepol som na plošak.Len som musel odznova poukladať všetko na plošak![]()
PS:MYLAYERS sa nachádza v SCRIPT
Jo tak tys spoustel script. Tos mel napsat rovnou, z toho tvyho popisu "stlacil jsem" to odpovidalo na tlacitko, co jinyho se taky macka, ze?
Pokud si ten script jeste neupravoval, tak je default a nemelo by to nic delat. Ale jestli sis upravoval nejak vrstvy(jejich barvy) primo v eagle podle sebe, tak ti je to mohlo povypinat/prepnout.
A takova mala rada, nez zacnes zase spoustet nejaky scripty, tak si precti co ktery dela. A druha rada, mozna si nic si mazat nemusel...eagle si dela sam zalohy pro BRD a SCH...mel sis to vytahnout ze zalohy a mohl jsi pravdepodobne pracovat dal
---------------------------------------
# Configuration Script
#
# This file can be used to configure the editor windows.
BRD:
#Menu Add Change Copy Delete Display Grid Group Move Name Quit Rect \
# Route Script Show Signal Split Text Value Via Window ';' Wire Write Edit;
SCH:
Grid Default;
Change Width 0.006;
#Menu Add Bus Change Copy Delete Display Gateswap Grid Group Invoke Junction \
# Label Move Name Net Pinswap Quit Script Show Split Value Window ';' \
# Wire Write Edit;
LBR:
#Menu Close Export Open Script Write ';' Edit;
DEV:
Grid Default;
#Menu Add Change Copy Connect Delete Display Export Grid Move Name Package \
# Prefix Quit Script Show Value Window ';' Write Edit;
SYM:
Grid Default On;
Change Width 0.010;
#Menu Arc Change Copy Cut Delete Display Export Grid Group Move Name Paste \
# Pin Quit Script Show Split Text Value Window ';' Wire Write Edit;
PAC:
Grid Default On;
Change Width 0.005;
Change Size 0.050;
#Menu Add Change Copy Delete Display Grid Group Move Name Pad Quit \
# Script Show Smd Split Text Window ';' Wire Write Edit;
-------------------------------------------------------------------
ale z toho som jeleň.
jandu píše:ak ho otvorím dvojklikom, mám tam:
ale z toho som jeleň.
Grid Default On;
To je právě nastavení gridu, prarametry příkazu jsou stejné jako normálně při kreslení schématu nebo desky. Takže si tam napíšeš třeba:
Grid inch 0.05 mm lines on alt inch 0.025 mm;
To znamená, že se hlavní grid nastaví na palce, pak se nastaví na 0.05 a pak se přepne na mm, nastaví se styl gridu čáry, zapne se zobrazení gridu, dál se alternativní rastr nastaví na palce, nastaví se na 0.025 a přepne se na milimetry. Jak jednoduché, že