Problem: pc, hdd, xp?
Moderátor: Moderátoři
Problem: pc, hdd, xp?
Vecer som normalne vypol pc, praca isla s nim dobre.
Na druhy den som zapol pc, nabehnut nabehol, aj plocha. Ale sa nedalo nic spustit. Namiesto okien boli take malilinke stvorceky a nereagovalo nic.
Nevedel som, co s tym, tak som napalil nanovo xp. Potom vsetko pekne islo. Tak som vypol, zapol, vsetko ok. Vecer som vypol. Bez nejakej chybovej hlasky, skratka vsetko v poriadku.
Na druhy den rano nahrava sa windows monitor ok. Potom ako uz ma nabehnut okno windows nejde. Taka hlaska, ze mam zmenit rozlisenie monitora 1280X1020 a 60hz ci tak nejak. Ale to ja neviem zmenit. Ako? A ako je mozne, ze vecer to slo, rano nie? Co moze byt zle? Virus, hdd uz zle? Monitor? Ten predsa nemoze byt zly, ak do windows ide.
Este takto: mam disk rozdeleny, ale na druhej polke su mp3, jpg.. Ziadne programy.
Co mam spravit, co mi odporucite?
Dik.
dusan94 píše:Toto je asi to prave orechove!
Ano, mam graficku kartu.
Mam aj TV/RADIO kartu. Nejaku od Asus.
A mam tuto tv kartu spojenu s tv. Teda vystupy.
Ale co mam teraz robit?
Ako to mam nastavit? Ja mam cierny monitor. Jedine ist do bios-u?
Vies viac prosim poradit?
V prvom rade vsetko odpoj od PC a nechaj zapojeny len monitor do grafickej karty. Potom to skus zapnut, ak nebudes uspesny, tak len ist do nudzoveho rezimu Win XP, na zaciatku boot treba stlacit F8. Tam to skusit prepnut, ak nebude moznost ovladat vystupy, tak len odinstalovat ovladac graf karty. Po restarte do normalneho rezimu ovladac znova nainstalovat. Ak mas TV kartu zapojenu medzi monitor a graf. kartu, tak treba overit aj TV kartu.
dusan94 píše:No, dakujem ti velmi pekne za radu.
Ale!!
Pustil som teraz pc a aj windows plochu mam. Vsetko je v poriadku. Ozaj tomu uz nerozumiem.
Asi necham nejakym softom skontrolovat hdd, ci nema s tym nic spolocne?
Mal by si si natvrdo nadefinovat v ovladaci graf karty, co chces mat na ktorom monitore. Treba nastavit rezim extended desktop (dualwiev) nepamatam si presne nazvy. Monitor nastavit ako primary display a TV ako secondary. Pokial to nechas na sw graf karty, tak sa tmavej obrazovky dockas pomerne casto (casto je vysledny stav zavisly od toho, ktory vystup skor odpovie softu graf. karty na otazku o pripojenych zariadeniach, pokial sa prvy chyti TV vystup tak mas cierny monitor) . HDD do toho urcite neplet, ten s tym nema mat co spolocne.