Pohádka o VN násobičích - jen pro pobavení

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BIPOLAR

#16 Příspěvek od BIPOLAR »

kokun píše:
Mourek píše:Ve fajfce je odpor a když se přeruší tak je z něj jiskřiště. A potom se to různě klepe apod.

Ve "faji" je skutečně rezistor - málokdy jsem ho našel "podpálený".

Za "totáče" vycházely v Bratislavě TECHNICKÉ NOVINY a v nich byla "opravářská rubrika".
Na dotaz: Během dvou let mi servisák vyměnil už 3. násobič (bulharský!!) - je to opravdu "vina" násobiče, nebo je v TVP něco co mi ty násobiče "odrovnává"? - zněla odpověď:
Na vině je skutečně "nekvalita" bulharských násobičů - a to co se v nich se*e jsou diody z TESLA Piešťany. No jo - tehdejší RVHP :lol:

To Lukas-Peca: A zkoušel jsi jej odpojit (teda ten přívod VN!)? Pokud je vadný, po odpojení ti půjde všechno, el. pojistka ti nebude vypínat (poznáš třeba podle zvuku), jen nebude svítit obrazovka. Z VN-vývodu (přívodu pro násobič) natáhneš cca 3mm jiskru na šroubovák.

A proč bys v dnešní době "opravoval" násobič, když jsou jich všechny SD plné :roll: (Pokud bude vadný - máš S.Z.).
V žádném případě nešlo o vadné diody, ale o konstrukční vadu ze strany bulharských "vývojářů". První dioda byla jen 3mm od výstupní, to byla prioritně chyba že násobiče odcházely :wink:
kokun

#17 Příspěvek od kokun »

BIPOLAR píše:V žádném případě nešlo o vadné diody, ale o konstrukční vadu ze strany bulharských "vývojářů". První dioda byla jen 3mm od výstupní, to byla prioritně chyba že násobiče odcházely :wink:

Já se k tomuto názoru rovněž přikláním (o těch opravách "vyvrtáním otvoru ..." jsem taky četl, i když jsem to prakticky nevyzkoušel) - nicméně jsem pouze citoval ten článek v TECHNICKÝCH NOVINÁCH :wink:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Lukas-Peca »

Ta jiskra samozřejmě přeskakovala ve VYPNUTÉ televizi, a to z nabitých kondíků v násobiči. Teď to nicméně funguje dobře, zhasíná to jen občas. Jakmile se naskytne příležitost, dám násobič nový.
Barvy se mi podařilo krásně seřídit, ale aby měl obraz trochu jas a kontrast, musím mít regulaci skoro na max. Mám přidat Ug2?
warp

#19 Příspěvek od warp »

Pro "Lukas-Peca" U G2 lze zkusit přidat, pokud jsou slabé katody - tak je možno bez záruky je zkusit odpálit "regenerátorem obrazovek". Nejdříve bych zkusil vyřadit zpětnou vazbu kontroly viz známou úpravu modulu "G" a doladit trimrama (což jsi provedl u barev). Pokud to nepomůže tak opravdu zkus vyměnit Násobič VN a pokud nepůjde i po regeneraci dobrý obraz, tak je totálně unavená obrazovka.
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

warp píše:Pro "Lukas-Peca" U G2 lze zkusit přidat, pokud jsou slabé katody - tak je možno bez záruky je zkusit odpálit "regenerátorem obrazovek". Nejdříve bych zkusil vyřadit zpětnou vazbu kontroly viz známou úpravu modulu "G" a doladit trimrama (což jsi provedl u barev). Pokud to nepomůže tak opravdu zkus vyměnit Násobič VN a pokud nepůjde i po regeneraci dobrý obraz, tak je totálně unavená obrazovka.

Nečteš celé vlákno - na začátku psal, že má obrazovku "fungl novou" :roll:
Honza - kokúň

#21 Příspěvek od BIPOLAR »

kokun píše:
BIPOLAR píše:V žádném případě nešlo o vadné diody, ale o konstrukční vadu ze strany bulharských "vývojářů". První dioda byla jen 3mm od výstupní, to byla prioritně chyba že násobiče odcházely :wink:

Já se k tomuto názoru rovněž přikláním (o těch opravách "vyvrtáním otvoru ..." jsem taky četl, i když jsem to prakticky nevyzkoušel) - nicméně jsem pouze citoval ten článek v TECHNICKÝCH NOVINÁCH :wink:
To nebylo nic vůči Tobě - to byl jen můj názor na tyto paskvily z Bulharska :wink: :D
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“