Zdroj ATX - po chvili se vypne
Moderátor: Moderátoři
Zdroj ATX - po chvili se vypne
Mam tu 165W mini-zdroj Asus ATP-1655, ktery se spusti a po 3 sekundach se vypne. Vsechny napeti nabehnou na spravnou hodnotu (+3.3, +5, +12 V). Po vypnuti zustane funkcni akorat +5 VSB a uz se nezapne. Az po odpojeni a zapojeni napajeciho kabelu ma snahu opet nabehnout.
Zkousel jsem to se zatezi primou s mini-ITX deskou, ale bez uspechu. Myslel jsem si, ze si nejak dukladne kontroluje zatez na jednotlivych vetvich.
Netusim, jak probiha kontrola, ze je vse O.K. a budu rad za jakoukoliv radu.
- Přílohy
-
zdroj_1.jpg- (137.23 KiB) Staženo 102 x
Nejak nechapu to cidlo (viz. obrazek). Je to medeny plech ve smrstovaci buzirce pripojeny jednim kablikem na zem. Cele je to oprene o chladic.
- Přílohy
-
zdroj_3.jpg- (82.28 KiB) Staženo 102 x
Mam tam 2x UC3843B a nejak nachapu to zapojeni. Na Vref by melo byt napeti, ktere je vystupni?
- Přílohy
-
uc38243b.png- (26.75 KiB) Staženo 81 x
Ta deska to asi nezatizila, i kdyz ma pridavne 4-pinove napajeni CPU.
Ale je to moc dobre, chtel bych to cele narvat do tehle bedynky (viz. obrazek). Akorat tam pujde stary 6 GB 2,5" disk. Asi budu muset vymyslet nejakou zatez na tech 12 V.
Edit: Se samotnou autozarovkou to bezi, asi mi bude osvetlovat bednu
- Přílohy
-
case_mini-itx.jpg- (59.28 KiB) Staženo 76 x
Jenomze se mi nejak nezda signal PWR_ON (Power_Good) - sedy drat. Kdyz jsem zkusil jiny zdroj, tak se na nem objevi napeti 4,7V a deska bezi. Tenhle zdroj ma tento signal zapojen pres (asi) civku k zemi (viz. obrazek) a deska nejede.
- Přílohy
-
power_good.jpg- (36.15 KiB) Staženo 87 x
Standa99 píše:Jenomze se mi nejak nezda signal PWR_ON (Power_Good) - sedy drat. Kdyz jsem zkusil jiny zdroj, tak se na nem objevi napeti 4,7V a deska bezi. Tenhle zdroj ma tento signal zapojen pres (asi) civku k zemi (viz. obrazek) a deska nejede.
Nějak na té fotce nevidím cívku, která bý připojovala šedý drát na zem. Pokud zdroj po zapnutí nepustí ven signál Power-Good, tak asi nebude úplně v pořádku. Náhrada PG kondíkem a odporem, to se dělalo u některých starých AT zdrojů, které PG neměly, ale pokud ho mají a není na něm po zapnutí +5V , tak to taky může být těch +5V na oranžových drátech nebo +12V na červených
- Přílohy
-
power_good_211.jpg- (36.98 KiB) Staženo 61 x