Motherboard-nefunguje mys a klavesnica

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dudo02

Motherboard-nefunguje mys a klavesnica

#1 Příspěvek od dudo02 »

Zdravim.Dostal sa mi do ruk starsi PC,ktory by som chcel dat dohromady a pouzivat.
Fotka v prilohe zrejme vravi za vsetko...Nafuknute a vytecene kondenzatory.
MB sa najprv vypinala-po vymene kondikov uz bezi v poriadku,ale nefunguje klavesnica a predpokladam,ze ani myska urcene do PS2.
Skusal som resetnut BIOS,ale nic-jedna sa zrejme o nejaku vadnu suciastku.Ak by mal niekto nejake napady-bol by som rad,ak by sa podelil :) .

USB klavesnicu nechcem kupovat,hlavne ak sa mi vala doma kopec mysiek a klavesnic do PS2...No pokial nebude ine riesenie,tak mi ine asi neostava...
Přílohy
Mb.jpg
(282.52 KiB) Staženo 145 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Bliknu na klavesnici LEDky po zapnuti? Ak nie, tak tam nemas napajanie - skontroluj jumper na prepinanie 5V/5VSB pri PS/2 konektoroch (ak tam je) a poistku. Niekedy byvaju tiez mechanicky poskodene PS/2 konektory a treba ich vymenit.
dudo02

#3 Příspěvek od dudo02 »

Nebliknu.Skontrolujem a uvidim,ze co...

\\Takze mas pravdu-Neodmeral som ziadne napetie na PS2.
Meral som poistku F2 a je tam nulovy odpor,hoci tam poistka chyba...O -pol nameriam na oboch stranach poistky F1 5V.
Meral som poistku F1-tam je odpor nekonecny.Na jednej strane nameriam o +pol 5V ale na druhej strane ktora pokracuje ku L1 a dalej do PS2 konektora nic...Co je logicke nakolko tam chyba samotna poistka a chyba tam aj cievka L1...
Tak neviem co si mam o tych chybajucich poistkach a cievke mysliet...
Přílohy
mb2.jpg
(56.42 KiB) Staženo 124 x
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

A nie je to prepojene nejakym nulovym odporom niekde? A co ta dioda? Kazdopadne tam je nieco prerusene.
dudo02

#5 Příspěvek od dudo02 »

Vcera som pozeral v manuali od strarsej dosky a JUMPER na PS2/USB bol kresleny inde...Dnes som vstal a ako som meral cestu napetia tak som sa dostal az k tomuto jumperu(bol az niekde na druhej strane dosky),ktory tam samozrejme nebol napichnuty :D
Tak som ho tam pichol a vsetko bezi ako ma :) .Takze si s tym jumperom mal pravdu.
Stacilo,ak by som vcera viac otvoril oci...
Dakujem pekne za pomoc :)
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Uz davnejsie som zistil, ze pri opravach je vhodne pozriet do manualu. Obcas sa potom "oprava" zmeni na "spravne nastavenie". Celkom dobry chytak su napriklad 3-polohove DIP prepinace na niektorych doskach AOpen :)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“