potřeboval bych poradit se zapojením spínače/vypinače který by byl ovládaný audiosignálem. Víc než složitý popis asi řekne použití: jde mi o připojení navigace která má pouze audiovýstup (jack3,5) na repro do auta. Takže potřebuji zařízení které odpojí autorádio v okamžiku kdy navigace promluví a po nějaké době (cca 2s) od konce hlášky z navigace zase připojí rádio. Jde mi čistě o zapojení toho spínacího členu - tu prodlevu jsem schopný dát dohromady sám (mko s 555) a na výstup dám přepínací relátko.
S elektrotechnikou mám nějaké zkušenosti z mládí kdy jsem tím trávil relativně dost času ale teď si už moc nevěřím, že bych schéma dal dohromady tak aby to bylo spolehlivé (nechci aby mi shořelo auto
Ještě mě napadla jedna věc - autorádio (Panasonic) má vstup mute přes který by se dalo rádio dočasně vypnout - jen nevím jak ten vstup funguje - jestli je ovládaný pripojením na kostru nebo na + zdroje. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nechce se mi s tím experimentovat abych o rádio nepřišel
Děkuji všem za rady
a na C2 připoj tranzistor npn, + přes odpor na bázi, - na emitor. Emitor na kostru rádia a kolektor na vývod MUTE. Napřed si změř na rádiu jaká je velikost a polarita napětí na MUTE který přizemňuješ. Část výkonu z výstupu navigace to spotřebuje, jestli to bude moc nebo málo to poznáš. Ale s mizivými znalostmi bych to radši nepokoušel.