Zdravím, sháním dokumentaci a zajména čitelné schéma od multimetru Tesla BM518.Ta kterou mám na webu radiotechnikatabor.cz nemá bohužel schémata zrovna dobrá. Prosím zaslat na můj e-mail. Díky
Mám originální dokumentaci. Má asi 60stran převážně formátu A4. Není reálné ji oskenovat. Mohu ale nechat zhotovit levně xerokopie a poslat. Samotné schema je na A2 a maximálně by šlo rozložit při xeroxování na 2 listy A3. K tomu jsou ještě 4 strany A4 rozložení součástek.
Ahoj, díky za ochotu. Já ten měřák už opravil. Z té dokumentace mi chybí jedno schéma a to ten operační zesilovač ve kterém byla ta závada. Nebudu tě tedy otravovat. Ještě jednou díky za ochotu, to se cení
Kristepane ... Já měl zato že Tesla tu dokumentaci dávala od A do Z . Mám čítač BM526 a jeho normál je taky samostatný přístroj a v dokumentaci jeho schémata byly ...
Ale jo, ta dokumentace je kompletní. Jenže operační zesilovač (přestože je to deska cca 10x15cm) je samostatná součástka, a tudíž není uvedena v dokumentaci. Bohužel není uvedena ani v seznamů součástek. Je to zesilovač AS101, vyvinutý a vyráběný VÚMS Praha, později pod označením D/TZP64 v ZPA. A jeho nastavování může být dosti kritické. Zato jeho technické parametry jsou dodnes, přestože má již přes 25 roků, na špičce. Byl také používán v řadě jiných měřících přístrojů (MT100 z Metry Blansko a v analogových počítačích Meda T z Aritmy Praha (ale to již je o něčem jiném).