Základka s.775 Asus P5GPL-X problém se zaseknutým biosem
Moderátor: Moderátoři
Myslim, ze do SETUPu sa ani nedostane.
Je mi jasné, že jde jen o výmaz obsahu CMOS. Ten jde většinou vyzkratováním dvou pinu na desce k tomu určených, ale výsledkem je vlastně jen smazání hesla a volný přístup do Setupu BIOSu, protože jeho prolezení a nastavení se musí dělat vždy, když to blbne. Ale bohužel to neopraví chybu na desce nebo špatně zapojených šrácích, jen chybu v nastavení harddisku, priority bootování nebo něčeho takového.
Myslím si, že budeš mít jen klasické problémy mezi deskou, pamětí a CPU.
rnbw píše:Aj to len na chipsetoch Intel so south bridge i82802DB a i82802EB.
To je fakt. Mám jednu dosku s týmto chipsetom doma. Potrebuje vždy potom CMOS clear, pretože inak sa neprebudí čítanie BIOSu. A s tým 1989 súhlasím. Posledne, bolo to cca 7 rokov dozadu, som držal v ruke sieťovku z 286 veľkú asi ako dnešné uATX dosky. Podal som ju kamarátovi a keď mi ju podal späť(prešiel som asi 3m po koberci), zaprsklo po celom plošnom spoji niekoľko desiatok iskričiek a NetAdapter bol v háji. Inak, u tej spomínanej dosky som to po premeraní vyriešil(aspoň čiastočne) uzemnením(ukostrením) kostry USB priamo na bedňu(v základe boli USB porty priskrutkované k plastu predného panelu). Teraz sa to stane tak 1x z 50 pripojení, aj to iba so šmejdovými flash-kami typu IpaQ a pod.
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
rnbw píše:Uz to mas asi "nacate". Konci dierou v strede a vetranim izby
WHAT???
Ja som mal na mysli toto:
- Přílohy
-
i820.JPG- (22.53 KiB) Staženo 61 x
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''