Klapající HDD

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PowerChip

Klapající HDD

#1 Příspěvek od PowerChip »

Dobrý den přeji.Chtěl bych vás poprosit o radu s HDD WD 500Gb.Disk po zapnutí pc začne klapat a pak se odpojí.Tento disk už bych nechtěl používat,ale jen z něj zachránit data :( Je nějaká možnost jak tenhle proces uskutečnit?Děkuji
Zmije

#2 Příspěvek od Zmije »

Pravděpodobně budou poškozené hlavy, zbývá jedině výjmout plotny a dát do nepoškozeného disku s dobrými hlavami, ale rozhodně to není práce která se dá zvládnout bez zkušeností, jediná možnost je obrátit se na firmu, která se na záchranu dat specializuje, pokud ty data za tu cenu vubec stojí, cena bude tak od 6000 výš.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Kedze je to externy disk, tak problem moze byt aj s napajanim - vybrat z toho obalu a vyskusat zapojeny priamo v PC. Ak to nepomoze, tak vid prispevok vyssie.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mourek »

firma TDP, mám s ní dobré zkušenosti, ale 500GB cca 20 000Kč. zkontroluj jestli je dobrý dotek na napájení a dobrý zdroj. také jsem měl studeňák na napájecím konektoru.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#5 Příspěvek od Davidus »

mě taky tak disk klepal, ale byo to kvuli slabému napájení, jednalo se taky o WD. Jinak druhý disk co mam klepe furt od začátku
PowerChip

#6 Příspěvek od PowerChip »

Máte borci pravdu jde o externí disk,ale vyndat jsem disk ze škatulky a zkusil v pc,ale boužel to stejný.... :? No moc radost z toho nemám :x
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jednou jsem zažil disk, co sám odmítal fungovat, ale jako SLAVE se probral a vydal data....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
PowerChip

#8 Příspěvek od PowerChip »

To je svatá pravda,i já se s tím několikrát setkal,boužel tento disk je sata a změna na SL,MA,nebo CS tu není možná :roll:
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

ZdenekHQ píše:Jednou jsem zažil disk, co sám odmítal fungovat, ale jako SLAVE se probral a vydal data....

To je vlasnost mnohych diskov WD - ked su na kabli samostatne, nesmu byt nastavene ako MASTER, ale ako SINGLE (bez jumperu).
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ZdenekHQ »

TO vím, zrovna tady jeden 160GB trápím :)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Andrea

#11 Příspěvek od Andrea »

ZdenekHQ píše:Jednou jsem zažil disk, co sám odmítal fungovat, ale jako SLAVE se probral a vydal data....

To dělaly 2,5" Toshiby. Měly na konektor pro přepínání Master/Slave vyvedený zcela nechráněný jeden adresní pin FLASHky s firmwarem a nejspíš statikou se ta paměť nabořila a disk už jinak než jako Slave nechodil.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“