KUY 12
Moderátor: Moderátoři
Re: KUY 12
KUY12
Ale na NF aplikace se tento tranzistor nehodí. To KD503 ano, ty se používaly dokonce v rozhlasových ústřednách a zesilovačích rozhlasu po drátě. S párovanou dvojicí KD503 by se dal postavit 50W zesilovač, i 100W, byl na to plánek v nějakém starém AR, ale tranzistory již pracovaly v mezních podmínkách. U zesilovačů Tesla, na rozhlasových ústřednách nebo na zesilovačích "dráťáku" byly na 100W 4 KD503.
tak těch si važ. Já jsem do zesilovače naházel 2N3773 a vylitaly mi ani nevim kdy. Ty KD jsou "nezničitelné" ještě mě napadá mm tu kupu spínaných zdrojů do PC nezkoušel někdo použít tyto tranzistory? m2ly by snést hodnětoom píše:Kdyz uz se mluvi o tech KD503, tak jich mam doma 18. Jsou vytazene ze 100V koncu, ale jsou ok. Tak pokud ma nekdo zajem at se ozve. Ja je na nic nemam a aspon se uvolni misto na dalsi bordel.
Inak tranzistory do spinacich aplikaci nie su moc vhodne, lebo maju moc strme charakteristiky. Takze sa u nic moc tazko nastavi pracovny bod, a aj pri zmene maleho Bazoveho prudu sa naplno otvoria a celesa to moze rozkmitat. Inak postavit zosik sa z toho da ale moze byt problem ustabilizovat to.
-
Návštěvník