odposlouchávání dispečerů

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lama

odposlouchávání dispečerů

#1 Příspěvek od lama »

Nevíte někdo na jakých frekvencích vysílají a příjmají ruzynští dispečeři? :twisted:
Raptor181
Moderátor

#2 Příspěvek od Raptor181 »

No tak to by som radsej neskusal....maju rozne zariadenia na zameranie a mozes vyfasovat tvrdu paletu....
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Artaban001

#3 Příspěvek od Artaban001 »

Myslíš letový provoz? - jejich pásmo je nad 108 MHz AM. já osobně jsem čerpal z http://www.bandplan.cz
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Raptor181 píše:No tak to by som radsej neskusal....maju rozne zariadenia na zameranie a mozes vyfasovat tvrdu paletu....
Za poslech nehrozí žádný postih (na rozdíl od USA) ale nesmíš přijaté informace zneužít dále šířit, jinak je na vysílací straně aby si zajistila ev. kódování a šifrování. Letcký provoz zachytíš kolem 120MHz amplitudovou modulácí.
lama

#5 Příspěvek od lama »

díky všem za odpověď, teď už jen zbývá postavit přijímač. Ale jak, nevíte někdo o dobrým schématu na příjmač AM na frekvence viz výše? díky
ok1umb

#6 Příspěvek od ok1umb »

Různé přehledové přijímače prodává například fa ELIX v Praze viz Amatérké Radio
Zdravím Míra UMB
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

No pokud jsi nestavěl ještě žádné rádio, tak do toho ani nechoď. jestli Ti mohu doporučit, tak si vem obyčejný tranzistorák na VKV s digitální stupnicí (GM elektro kolem 350KČ, Conrád 340KČ) a "uhni" mu trochu z rozsahem. Jde o to si jen trochu pohrát se třemi laděnými obvody. S jedním Ti pomuže ta digi stupnice ( je to čítač do jednoho giga + 10.7 mhz). Obvody jsou tam většinou CXA1019,CXA 1191..,
Podrobně o tom pojednává:
http://krysatec-labs.crypt.sk/phprs/vie ... 2004092714.
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

Pokud dokope oscilátor vstupky tak aby nevysadil, tak vstupní díl už doladí jenže letecký provoz je AM :cry:
Návštěvník

#9 Příspěvek od Návštěvník »

Taky se to dá "obechcat": CXA1191, CXA1019 maji vývod na LED , která se po naladění rozsvítí podle síly signálu - nenabízí se tento vývod jako demodulátor AM ? - Jinak Krysatec má ošetřený i to AM
Raptor181
Moderátor

#10 Příspěvek od Raptor181 »

mi-ro píše:
Raptor181 píše:No tak to by som radsej neskusal....maju rozne zariadenia na zameranie a mozes vyfasovat tvrdu paletu....
Za poslech nehrozí žádný postih (na rozdíl od USA) ale nesmíš přijaté informace zneužít dále šířit, jinak je na vysílací straně aby si zajistila ev. kódování a šifrování. Letcký provoz zachytíš kolem 120MHz amplitudovou modulácí.

Aha to som presne nevedel...no zase som trosku mudrejsi... :wink:
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
mi-ro

#11 Příspěvek od mi-ro »

Proto to sem píšeme abychom to věděli a ještě malou perličku z USA, kde je i odposlech nelegální. Policie ve městě XY pustila do éteru zprávu, že se za městem objevil nějaký těžko identifikovatelný předmět, něco jako UFO. Na uvedeném místě ale čekala policie a potrestala pokutou všechny kteří se tam dostavili protože jinak než odposlechem zprávu nemohli získat :D
lama

#12 Příspěvek od lama »

No jo, Amerika, bašta demokracie...
Pete

jěště dříví do lesa

#13 Příspěvek od Pete »

já používám přehledový přijímač upravený z obyčejného autorádia, které má ladicí kondenzátor a digitální stupnici, postup úpravy je podobný jako výše uvedený, zkrácení cívek a naladění. Maká to spolehlivě a to autorádio je nějakej nejobyčejnější LFG (ti jsou na to nejlepší) mám tuto kostrukci ověřenou na několika vzorcích jo a chdí to taky i na 2m pásmu.

čau Pete 8-)
mi-ro

#14 Příspěvek od mi-ro »

Nevím odkud jsi ale na "dvoumetru" budeš asi dobře slyšet převaděč OKOC na Černé hoře, 145.700Mhz je jeho vysílací kmitočet, příjem mají převaděče o 0,6MHz dole člili 145.100. Výkon vysílače je v desítkách vattů, dosah pro radioamatéry téměř po celé ČR ale to je na přijímače s úzkou FM (větší selektivita, vyšší citlivost). Na obyčejném FM rádiu bude modulace slabá. Můžeš mě tam také zaslechnou se značkou OK1XAM.
ok1umb

#15 Příspěvek od ok1umb »

Vy 73 OK1UMB
Zdravím Míra UMB
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“